vapaa-ajan tapaturmavakuutus (31.12.2021 asti)

YTK-Yhdistyksen jäsenyyteen kuuluu vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikkialla maailmassa. Vakuutus koskee vakinaisesti Suomessa asuvia YTK-Yhdistyksen jäseniä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa. 

Tämä vakuutus koskee 31.12.2021 mennessä sattuneita vahinkoja.

1.1.2022 lukien YTK-Yhdistyksen jäsenet on vakuutettu LähiTapiolan ammatillisella vastuu-ja oikeusturvavakuutuksella sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella. Lue lisää!​​​​​​​

Mitä vapaa-ajan tapaturmavakuutus korvaa?

 • tapaturman, joka on äkillinen, vakuutetun tahtomatta sattuva tapahtuma, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman
 • tapaturman hoitokuluja enintään 8 000 euron määrään asti (yhtä tapaturmaa kohden)
 • haittakorvausta kertakorvauksena enintään 30 000 euroon asti
 • kuolemantapauskorvauksena 10 000 euroa
 • ilman omavastuuta   

Vakuutus ei ole voimassa​​​​​​​ kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Kilpaurheilulla tarkoitetaan urheiluliiton tai urheiluseuran järjestämiä kilpailuja tai otteluita, valmennusohjelman mukaisia harjoituksia sekä lajille ominaisia muita harjoituksia kilpaurheilun tasosta tai vakuutetun iästä riippumatta. Kilpaurheiluksi ei katsota urheiluliiton tai urheiluseuran harraste- ja ikämiessarjoja.

Huom!

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei ole matkavakuutus, vaan se kattaa ainoastaan tapaturmasta aiheutuvat kulut (ei esim. matkalla sairastumista, matkan peruuntumista jne.). Matkaa varten kannattaa hankkia erillinen matkavakuutus.

Yhdistyksen jäsenilleen ottama vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei sisällä vakuutusehtojen kohdassa 5.2 mainittua päivärahaturvaa.

Vakuutuksen ehdot

Edellä selostettu ei ole täydellinen selvitys vapaa-ajan ryhmätapaturmavakuutuksen sisällöstä. Vakuutuksen tarkan sisällön selvittämiseksi tutustu vakuutusehtoihin. 

1.1.2018 lukien voimaan astuneet ehdot löydät täältä.

1.1.2020 lukien voimaan astuneet ehdot löydät täältä

Toimi näin

Tapaturman sattuessa

 1. Ota yhteyttä Pohjola Terveysmestariin p. 0100 5225. Voit myös olla yhteydessä Pohjola Sairaala sovelluksen kautta. Tarkemmat ohjeet löydät Pohjola Sairaalan sivuilta. Toimintaohjeet löydät myös Pohjola Vahinkoavusta. Kiireellisessä tilanteessa voit myös hakeutua hoitoon lähimpään ensiapua antavaan hoitolaitokseen.
 2. Pohjola Terveysmestarilta saat hoito-ohjeet pienempiin vaivoihin ja tarvittaessa sinulle varataan aika lähimpään Pohjola Sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen kumppanin vastaanotolle. Vastaanottokäynnin lasku voidaan lähettää suoraan Pohjola Vakuutukseen, mikäli todistat YTK-Yhdistyksen jäsenyytesi käynnin yhteydessä. Jäsenyyden voit todistaa esim. älypuhelimella kirjautumalla OMA+ -palveluun ja esittämällä sieltä YTK-Yhdistyksen jäsentodistuksen.
 3. Mikäli tarvitset maksusitoumuksen kalliimpaan tutkimukseen tai hoitoon, ohjataan sinut saamaan hoitoa Pohjola Sairaalaan tai muulle Pohjola Vakuutuksen kumppanilääkärille. Jos tapaturmavamman hoitamiseksi on ehdotettu yli 1500 euroa maksavaa hoitotoimenpidettä tai tutkimusta, kannattaa korvattavuus selvittää etukäteen Pohjola Vakuutuksesta.

Korvauksen hakeminen hoidon jälkeen

Jos korvausasiaa ei ole laitettu vireille Pohjola Terveysmestari –palvelun kautta tai et ole todistanut YTK-Yhdistyksen jäsenyyttä käynnin yhteydessä, toimi näin:

 1. Hae sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset Kelasta ennen korvauksien hakemista Pohjola Vakuutuksesta. Korvaus Kelasta on haettava myös sairaankuljetuksen osalta (esim. matkat tutkimuksiin ja hoitoihin omalla autolla tai taksilla).
 2. Tee vahinkoilmoitus Pohjola Vahinkopalvelussa Voit kirjautua sivuille minkä tahansa suomalaisen pankin verkkotunnuksilla.
 3. Vahinkoilmoituksen välilehdellä Vakuutuksenottajan tiedot, valitse kohta Muu vakuutuksenottaja. Ilmoita Vakuutuksenottaja-kenttään YTK-Yhdistys ja Sopimustunnus-kenttään vakuutusnumero, jonka löydät OMA+ palvelustaVakuutusyhtiö tarkistaa täysjäsenyyden voimassaolon YTK-Yhdistyksestä.
 4. Säilytä kaikki vahinkoon liittyvät tositteet puolen vuoden ajan.
  Tarvittavat liitteet tarkentuvat, kun vahinkoilmoitus on tehty korvauspalveluun. Vakuutusyhtiö ilmoittaa, mikäli tarvitsee vahinkoon liittyviä tositteita.

Ulkomailla sattuvat tapaturmat

Vakavissa ulkomailla sattuneissa tapaturmavahingoissa ota yhteyttä oman matkavakuutusyhtiösi hätäpalveluun. Mikäli kuitenkin haet korvausta yhdistyksen vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta, maksa kulut itse ja hae korvausta yllä kerrottujen ohjeiden mukaisesti.

Ryhmätapaturmavakuutuksesta ei korvata matkan keskeytymistä, kotiinkuljetusta, menetettyjä matkapäiviä, retkiä eikä palveluita.

Lisätietoja

Tarkempaa tietoa Pohjolan Ryhmätapaturmavakuutuksen perusteella korvattavista kuluista sekä korvausten rajoituksista saat vakuutusehdoista tai palvelunumerosta 0303 0303 ma-pe klo 8-18

Toimintaohjeita löydät vahinkoapu.pohjola.fi


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Linkki kyselyyn