Työsopimuksen irtisanominen

Työnantaja voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen joko henkilökohtaisilla, taloudellisilla tai tuotannollisilla tai erityisillä perusteilla.

Päättämisperusteen on oltava asiallinen ja painava, ja sen riittävyyttä arvioidaan kokonaisharkinnalla. Yksilöperusteisessa arvioinnissa otetaan huomioon mm. rikkeen laatu ja vakavuus, työntekijän asema ja hänen suhtautumisensa tekoonsa ja käyttäytymiseensä, työn luonne ja työn teettämiseen liittyvät erityispiirteet.

Kaipaatko lisätietoa?

Lakiruutu-sarjan kolmannessa osassa käydään läpi tuotannollisin tai tuotannollisin syin irtisanottujen jäsenten kysymyksiä. Lisäksi jaksossa käydään läpi niitä erityisryhmiä, joilla on korotettu irtisanomissuoja ja käydään läpi kiellettyjä irtisanomisperusteita. Katso video OMA+ -palvelussa!

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Linkki kyselyyn