Hoitovapaa

Oikeus hoitovapaaseen perustuu työsopimuslakiin ja oikeus siihen alkaa välittömästi vanhempainrahakauden päätyttyä ja jatkuu siihen asti kun lapsi täyttää kolme vuotta. Hoitovapaata voi käyttää yksi vanhempi kerrallaan.

Hoitovapaata voi pitää vain, jos sinä aikana ei käytetä samanaikaisesti esimerkiksi kunnallista perhepäivähoitoa tai päiväkotihoitoa. Hoitovapaata voi pitää enintään kaksi vähintään kuukauden pituista jaksoa, elleivät työnantaja ja työntekijä sovi useammista ja lyhyemmistä jaksoista.

Mikäli äiti saa uuden lapsen vanhempainvapaan tai hoitovapaan aikana, hänellä alkaa oikeus uuteen äitiys- tai vanhempainvapaaseen. Oikeus vapaaseen arvioidaan aina viimeisen lapsen mukaan.

Hoitovapaan myöntää työnantaja. Vähimmäispituus on yksi kuukausi. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia myös kahta useammasta ja kuukautta lyhyemmästä hoitovapaajaksosta.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Linkki kyselyyn