Palkkasaatava työsuhteen päättymisen jälkeen

Työsopimuslain mukaan työsuhteen päättyessä päättyy myös palkanmaksukausi (2 luku 14 §). Työsuhteesta johtuvan saatavan suorituksen viivästyessä työntekijällä on oikeus saada korkolain mukaisen viivästyskoron (4 §) lisäksi täysi palkka odotuspäiviltä, enintään kuitenkin kuudelta kalenteripäivältä.

Jos työntekijä ei mielestään ole saanut kaikkia hänelle kuuluvia palkkoja työsuhteen päätyttyä, hänen on pyydettävä työnantajaltaan palkanmaksun oikaisua. Apuna voi käyttää työsuhteen päättymisen jälkeen käytettävää palkkasaatavailmoitusta.

Mitä tehdä palkanmaksun viivästymistilanteissa?

Entä jos työnantaja on maksukyvytön? Kirjautumalla oikeasta yläkulmasta OMA+-palveluun, pääset katsomaan Lakiruutu-sarjan kahdeksannen jakson, jossa keskitytään palkanmaksun kysymyksiin.

Lakiruudussa käsitellään muun muassa palkkasaatavalomakkeen lähettämistä ja palkan velkomusprosessia työnantajalta. Lue lisää Lakiruutu-aiheista!


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Linkki kyselyyn