Perjantaina 25.6. asiakaspalvelumme on keskikesän tunnelmissa ja suljettuna. Leppoisaa juhannusta!

Työnantaja saa lomauttaa määräaikaisessa työsuhteessa olevan työntekijän vain silloin, jos määräaikainen työntekijä on vakituisen työntekijän sijaisena ja työnantajalla olisi oikeus lomauttaa vakituinen työntekijä, jos hän olisi työssä.

viimeistään 31.12.2020 alkanut lomautus

Koronaviruksen vuoksi myös määräaikainen työntekijä voitiin lomauttaa kuten toistaiseksi voimassa oleva työntekijä. 1.1.2021 alkaen määräaikainen työntekijä voidaan lomauttaa vain, jos sijaistettava työntekijä voitaisiin lomauttaa. Jos määräaikainen työntekijä ei siis sijaista ketään, ei häntä voida lähtökohtaisesti lomauttaa. Jos määräaikaisen työntekijän lomautus on alkanut viimeistään 31.12.2020, voidaan hänet lomauttaa kuten toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa oleva työntekijä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Linkki kyselyyn