Rekrytoivat koulutusohjelmat

  Väylä työhön omaa osaamista laajentamalla

  Tiesitkö, että TE-palvelut järjestävät yhteistyössä työnantajien ja koulutusorganisaatioiden kanssa uuteen työhön tähtääviä niin sanottuja rekrytoivia koulutusohjelmia? Näitä ohjelmia löytää sekä F.E.C-koulutuksen että RekryKoulutuksen nimellä, mutta niiden perusperiaatteet ovat samanlaiset.

  Kyseisten koulutusohjelmien tavoitteena on, että työnhakijan ammatillinen osaaminen kehittyy vastinparina olevan yhteistyöorganisaation tarpeita vastaavaksi. Koulutukset ovatkin mainio tapa päivittää omaa osaamistaan ja löytää samalla mielenkiintoinen uusi työpaikka. Rekrytointikoulutuksia tarjoavilla yrityksillä on myös hyvä näkymä piilotyöpaikkoihin.  

  Rekrytoiviin koulutusohjelmiin voi hakeutua sekä työtön, että työttömyysuhan alainen henkilö, joka on innostunut päivittämään osaamistaan ja työllistymään kenties aivan uudenlaisiin työtehtäviin. Koulutusohjelmat sopivat hyvin myös vastavalmistuneille tai perhevapaalta palaavalle. 

  Koulutusohjelmien kesto

  Koulutusohjelmien kesto vaihtelee kolmen ja yhdeksän kuukauden välillä. Niitä toteutetaan useilla eri ammattialoilla, joihin on tyypillisesti vaikea löytää niin sanottua valmista osaamista. Monissa koulutuksissa osallistujat koulutetaankin uudelle alalle perusteista lähtien, eikä aikaisempaa osaamista vaadita.

  Koulutusohjelman aikana työnhakija saa sekä teoriakoulutusta että on työssä oppimassa yhteistyöorganisaatiossa. Ajatuksena on, että koulutuksen jälkeen henkilö työllistyy yhteistyöorganisaatioon. Esimerkiksi Saranen Consulting ilmoittaa heidän tarjoamansa koulutuksen käyneiden työllistymisprosentiksi 80, Talentgate 70-80 ja Aalto PRO yli 70. 

  Näin haet rekrytoiviin koulutusohjelmiin 

  Haussa olevia koulutusohjelmia voi selata TE-palveluiden työvoimakoulutushaulla. Kirjoita hakusanaksi joko F.E.C tai rekrykoulutus. Haussa on useita kymmeniä ohjelmia ympäri Suomen. Kunkin koulutusohjelman kuvauksesta löydät tarkat hakuohjeet sekä hakukriteerit.

  Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-palveluiden Koulutusneuvonnasta.


  Sinua voisi kiinnostaa myös: 

  Linkki kyselyyn