YTK-Yhdistyksen kesätyöntekijät edustavat Yo-kylä Block Partyillä YTK:n ständillä.

Yo-kylä Block Party 7.9.

YTK-Yhdistys osallistui tänä syksynä jo toista kertaa järjestettävään Yo-kylä Block Partyyn. Tapahtuma on urbaani katufestivaali, joka on pääsymaksuton ja avoin kaikille. Tapahtumapaikkana on Turun opiskelijoiden asuntoalue Yo-kylä, ja tapahtuma tuo esille paikallista musiikkia ja kulttuuria.

Lauantaina oli hieman epäonnea matkassa sään puolesta. Rankkasateet aiheuttivat hieman hämminkiä ja teknisiä ongelmia järjestäjille, jonka vuoksi tapahtuman ohjelmaa jouduttiin lykkäämään myöhemmin iltapäivällä alkavaksi. Ytklaiset jalkautuivat tapahtumapaikalle kello 14 maissa. Sade jo vähän hälveni, ja vaikka kävijöitä oli vielä vähän ja sateen jälkeen hieman mutaista, oli miljöö siitä huolimatta kaunis! Pieni puistonpätkä Yo-kylän sydämessä oli muuntautunut festarialueeksi kahden lavan, ruoka- ja juoma-alueen ja yhteistyökumppanien telttojen rajaamaksi hengailualueeksi, jota koristi kaunis valaistus.  

Väkeäkin alkoi pikkuhiljaa uskaltautua paikalla, kun toinen toistaan mahtavampia bändejä esiintyi. YTK:n teltassa oli rauhallista, mutta mukavasti porukkaa kävi tasaisesti arvuuttelemassa, kuinka monta vihreää palloa oli sullottu astiaan, ja kyselemässä, mitäs se YTK oikein tekikään. Liikkeellä oli niin perheitä, nuoria ja opiskelijoita kuin myös vaihto-oppilaita. Kohtaamisten perusteella on ensiarvoisen tärkeää, että YTK ja YTK-Yhdistys on paikalla ja näkyy tällaisissa tapahtumissa: useimmin esitetty kysymys kun onkin, että mitäs YTK on ja mitä minä siitä hyötyisin. 

Ansioturvan salat ovat harmillisen vieraita monelle opiskelijalle, joka ei vielä ole joutunut työttömyyttä kohtaamaan. Ytklaisten tavoite onkin, että mahdollisimman moni suomalainen tietäisi, mitä ansiosidonnainen työttömyysturva on, ja vakuuttaisivat itsensä työttömyyskassassa heti, kun astuvat työelämään.  

Tällä hetkellä YTK-Yhdistyksen opiskelijajäsenistä jopa 10,90% on Turun alueelta. (Syyskuu 2019)
YTK-Yhdistyksen jäsenistä Turun alueella asustaa yli 16 000 henkilöä, joka on 9% koko Yhdistyksen jäsenistöstä. Kassajäsenistämme 9% eli miltei 40 000 henkilöä asustaa alueella. Turussa asuukin Helsingin jälkeen suurin osa jäsenistämme.  


Lue lisää kuulumisia tapahtumista YTK-Yhdistyksen blogissa!

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn