Terhi Tuomisto henkilökuva uravalmennustarina

Uravalmennus rohkaisi Terhiä kohti uutta

”Olen sitku ja mutku. Toivoisin, ettei rohkeusvaje estäisi tekemästä haluamiani asioita, kunhan päätän ensin, mitä ne ovat.” Näin jäsenemme Terhi kuvaili tilannettaan ennen uravalmennukseen osallistumista. Terhi on tehnyt graafisen suunnittelijan töitä yli 15 vuotta ja kaipasi uutta näkökulmaa tai jopa alanvaihtoa. Uravalmennus antoi buustia vuosikausien omille pähkäilyille ja kirkasti suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Lue Terhin tarina siitä, miten uravalmennus voi auttaa eteenpäin silloin, kun urajumi ja epävarmuus jäytää mieltä!

”Oli pitkään aika iso epävarmuus siitä, pitäisikö laittaa koko ura ja ammatti uusiksi”, muistelee Terhi tuntemuksiaan ennen uravalmennusta. ”Oma mieli on nyt rauhallisempi, kun on saanut asiantuntevien ammattivalmentajien apua, tehnyt päätöksiä ja laittanut asioita vireille.” Terhi osallistui YTK-Yhdistyksen jäsenetuihin kuuluvalle uramuotoilukurssille ja uravalmennukseen tavoitteenaan kirkastaa omaa ajatteluaan tulevien töiden suhteen.

”Teki hyvää pohtia omia ammatillisia, mutta myös vapaa-ajan kiinnostuksen kohteita. Ajatukset selkiytyivät vaiheittain valmennuksen edetessä ja ymmärsin, ettei minun välttämättä ole tarpeen täysin vaihtaa alaa, vaan voin pysyä samalla alalla, mutta laajentaa näkökulmaa. Se antoi rohkeutta hakea jatko-opintoihin medianomiksi.”

Valmennus helpotti vatulointia ja sai ajatukset näkyviksi

Harjoitusten aktiivinen tekeminen, omien ajatusten työstäminen ja auki kirjoittaminen sekä niiden ääneen sanominen toivat Terhille eniten hyötyä. ”Se helpotti vatulointia ja auttoi saamaan omia ajatuksia näkyviksi – oivalsin monessa kohtaa, että ahaa mä ajattelenkin näin”, Terhi kuvailee. ”Tuli jäsenneltyä omia pohdintoja pakostakin, kun sinulta kysytään suoraan, mitä ajattelet tästä ja oletko pohtinut tätä jne.”

Terhin mielestä oli myös hyödyllistä, että uravalmennus eteni vaiheittain ja että uramuotoilun verkkokurssi oli mahdollista käydä itsenäisesti omaan tahtiin. Vastaako uravalmennus sitten yksilöllisiin tarpeisiin? ”Se riippuu tietenkin omasta motivaatiosta, mutta jos on rehellinen ja aidosti keskittyy tehtäviin, valmennus tukee omaa ajattelua ja kirkastaa omia tavoitteita ja toimintaa – vaikkei mitään valmiita vastauksia olekaan olemassa”, Terhi pohtii.

Kokonaisvaltainen tutkimusmatka omaan itseen

Uravalmennus auttoi Terhiä hahmottamaan paremmin omia toiveita ja tarpeita kokonaisuutena. Kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi, vaan myös vapaa-ajan harrastusten ja vapaaehtoistoiminnan parissa voi toteuttaa omia kiinnostuksen ja innostuksen kohteita. ”Ei siis kannata olla liian yksisilmäinen”, hän jatkaa. Uravalmennus ei lopulta rajoittunutkaan työuralla etenemiseen, vaan antoi uutta yllättävänkin kokonaisvaltaisella tavalla – tutkimusmatkana omaan itseen.

Nyt Terhin suunnitelmissa siintää tavoite yamk-opiskelupaikasta ja uusien töiden haku. ”Jatkan vapaaehtoistyössä MLL:n eli Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekummina ja muissa ajankohtaisissa vapaaehtoistöissä mahdollisuuksien mukaan", Terhi sanoo.

”Olin veivannut ja veivannut mahdollisia muutoksia ja seuraavaa siirtoa useampia vuosia, joten uravalmennus oli pelkkää plussaa ja tuli hyvään saumaan buustaamaan omaa ajattelua. Suosittelen tutkimaan, mitä kaikkea YTK-Yhdistyksellä on tarjota oman kehittymisen ja työn tueksi”

Terhi on nyt ottanut ensimmäiset konkreettiset askeleet kohti uutta – onko nyt sinun vuorosi?

Hyödynnä jäsenetusi!

Ennakoi tulevaa ja hyödynnä – 50 % jäsenetusi: YTK-Yhdistyksen jäsenenä saat WorkDay Designersin uramuotoilun verkkokurssin hintaan 47,50 € (norm. 95 €).​​​​​​​​​​​​​​


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn