sulanut lumi uusilla kevään versoilla

Tukea ja jäsenetuja työelämän käänteisiin epävarmoinakin aikoina

Lomautukset ja työttömyys ovat koronapandemian aikana lisääntyneet. Oman työuran suunnittelu ja työnhakutaitojen ylläpitäminen ovat asioita, joihin jokainen voi tässä myllerryksessä itse vaikuttaa. Jos lomautus tai työttömyys osuu omalle kohdalle, on helpompi kompastumisen jälkeen nousta ja jatkaa matkaa, kun on apuvälineet jo taskussa.

Kysyimme äskettäin kaikilta jäseniltämme työttömyyskassan kyselyssä arvioita oman työllisyystilanteen kehityksestä. Noin 25 000 vastauksen perusteella arvioimme, että uusi lomautusten piikki on tulossa lähiviikkoina. Myös työttömyys on koronapandemian aikana noussut huomattavasti. Huoli jäsenistämme on leimannut tekemistämme täällä YTK-Yhdistyksenkin puolella. 

Pandemian kanssa on eletty jo vuoden verran. Tilanteeseen liittyy paljon sellaista, johon yksilön on mahdotonta itse vaikuttaa. On rajoituksia, ohjeita, muutoksia ja karanteeneja. Mutta on myös paljon sellaista, joka on jokaisen omissa käsissä. Yksi näistä on oman työuran suunnittelu ja työnhakutaitojen ylläpitäminen ja laajentaminen. Me olemme puhuneet viestinnässämme viime aikoina paljon varautumisesta. Näitä mainitsemiani taitoja voidaan ajatella yksilön omana varautumisena omaa tulevaisuuttaan varten. Jos lomautus tai työttömyys osuu omalle kohdalle, on helpompi kompastumisen jälkeen nousta ja jatkaa matkaa, kun on apuvälineet jo taskussa.  

Hankkiaksesi itsellesi näitä apuvälineitä, kokosin sinulle tietoa muutamista palveluistamme ja vinkkaan myös, minkälaiseen tilanteeseen palvelu mielestäni parhaiten soveltuu. Toivottavasti löydät omasi ja saat hiukan lisää selkänojaa epävarmuuden keskelle.

Tukea työnhakuun ja urasuunnitteluun

Kattava työnhaun verkkovalmennus kuuluu jäsenyyteesi ja voit hyödyntää sitä silloin kuin työnhaku tuntuu vaikealta. Palvelu on erityisen hyödyllinen silloin, jos työnhakutaidot ovat ruostuneet tai työnhaku ei ole vielä koskaan ollut sinulle ajankohtaista. Yhteistyökumppanimme Cimson tarjoaakin sinulle todella monipuolisen kattauksen työnhaun saloihin. Samalla saat työkaluja myös oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistamiseen ja sanoittamiseen. Kokeneempi työnhakija voi päivittää taitojaan ja valita valmennuksesta ne osiot, joissa haluaa petrata. Ja mikä parasta, Cimsonin valmentaja auttaa sinua yksilöllisesti kurssin aikana! 

Minulla on ollut urani varrella ilo auttaa lukemattomia työnhakijoita avaamaan solmuja ja löytämään unelmatyönsä. Olen huomannut, että kaikkein vaikeinta työnhaussa on tunnistaa ja sanoittaa osaamisensa ja vahvuutensa. Vaikka työnhakutaidot olisivat muuten kunnossa, on vaikea kertoa itsestään, jos ei oikein osaa kuvailla sitä, missä loistaa. Jos tunnistat kuvauksesta itsesi, suosittelen sinulle yhteistyökumppanimme Mazhrin tarjoamia sertifioituja työpersoonallisuus- ja motivaatiotestejä. Niiden avulla lisäät itsetuntemustasi ja opit kuvailemaan itseäsi monipuolisesti. 

Monet ovat koronapandemian aikana miettineet myös isompia muutoksia työurallaan. Kun epävarmuus keikuttaa aiemmin niin turvalliselta tuntunutta venettä, saattavat ajatukset siirtyä kokonaan uusiin horisontteihin. Jos pyörittelet mielessäsi alanvaihtoa tai suunnanmuutosta ja ehkä koet epävarmuutta työurasi suhteen, on kumppanimme Workday Designersin uramuotoilun verkkokurssi sinua varten.  

Juttuseuraa ja vertaistukea kaipaavalle suosittelen puolestaan Virittämö-ryhmäämme Facebookissa. Ryhmän jo lähes 1000 jäsentä auttavat toinen toisiaan erilaisissa tilanteissa, joita työelämä heittää eteen. Liity mukaan ja avaa rohkeasti keskustelu sinua askarruttavasta aiheesta.  

Me täällä yhdistyksessä haluamme tarjota sinulle tarvittavat apuvälineet, jotta tunnet olosi varmemmaksi työelämäsi käänteissä. Uskomme, että valikoimastamme löydät sopivan palvelun juuri sinulle. Ja jos et löydä, kerrothan siitä vaikkapa minulle? Toteutamme nimittäin mielellämme jäsentemme toiveita. 

Tutustu myös:

Mirva Puranen, kehityspäällikkö, työelämäpalvelut YTK-Yhdistys ry

Mirva Puranen, kehityspäällikkö, työelämäpalvelut

Työskentelen jäsentemme työelämäpalveluiden kehittämisen parissa. Tavoitteenani on, että saat meiltä monipuolista tukea työnhakuusi ja työurasi vaiheisiin, osaamisesi kehittämiseen ja hyvinvointisi edistämiseen. Vuosien varrella kertynyt verkostoni sekä taustani rekrytoinnin, viestinnän, työnantajamielikuvan ja työnhakijoiden auttamisen parissa antavat perspektiiviä työelämän kiemuroihin. Missioni on rohkaista ja kannustaa ihmistä eteenpäin erilaisissa työelämän käänteissä – lempeästi ja inhimillisesti.

Kuva: Niko Niinivirta

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn