nuori nainen venyttelee kaupunkimiljöössä

Tuhannet tarttuivat haasteeseemme ja lähtivät kohti parempaa työelämäkuntoa

Niin tärkeää kuin onkin tarjota tukea työuran erilaisiin käänteisiin, osaamisen kehittämiseen ja työnhaun kiemuroihin, kaiken taustalla on kuitenkin hyvinvoiva ja jaksava ihminen.

Kasailin noin puolitoista vuotta sitten loppusyksystä, ihka uutena yhdistyksen työntekijänä, ajatuksiani siitä, miltä palveluvalikoimamme ja jäsenetumme voisivat tulevaisuudessa näyttää. Jäsenillemme suunnatuista kyselyistä kumpusi runsaasti toiveita hyvinvointia tukevien etujen ja palveluiden lisäämisestä valikoimiimme. Olisiko meilläkin siis kortemme kannettavana hyvinvoinnin kekoon, jotta jokainen meistä jaksaisi näissä työelämän pyörteissä paremmin?

Näistä pohdinnoista kasvoi lopulta tämän vuoden alussa päivänvalon nähnyt #työelämäkuntoon2022-kokonaisuus. Ja minkälainen kokonaisuus siitä syntyikään!

Se pitää sisällään useita elementtejä, joista laajin on kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva luentosarja yhteistyössä Optimal Performancen Joni & Kaisa Jaakkolan kanssa. Luentosarjan neljä ensimmäistä osaa on nyt pidetty.

Näin palvelukehittäjän näkökulmasta on ollut äärimmäisen jännittävää seurata kokonaisuuden saamaa vastaanottoa - muistan vieläkin sen kutkuttavan tunteen, kun avasin ensimmäisen luennon palauteraporttia! Meidän koko tiimin iloksi palautteet jäseniltämme ovat olleet todella positiivisia ja kannustavia! Niistä välittyy juuri se peruslähtökohta, minkä vuoksi lähdimme tarjoamaan näitä etuja.

Mitä tuumaatte esimerkiksi näistä palautteista?

Kiitos paljon! Hyvä, että jäsenet pystyvät hyödyntämään jäsenyyttään tällä tavalla. Tämä on myös kansanterveydellinen asia positiivisessa mielessä.

Kokonaisuus oli innostava. Ei rakettitiedettä, hyvillä vertauksilla jolla sai kokonaisuudesta kiinni. En kokenut parantamisen varaa vaan syntyi intoa jota kaipaan.

Käytännönläheinen Joni Jaakkola

Alkuvuoden luennot vetänyttä Joni Jaakkolaa on kiitelty monenlaisin sanakääntein, mutta erityisesti hänen maanläheinen, kuulijoita arvostava ammattimainen otteensa on ilahduttanut osallistujia. Ainakin minulle Jonin käytännönläheinen ja mutkaton suhtautuminen hyvinvoinnin eri osa-alueisiin on jollain tapaa jopa maadoittanut erityisesti nyt näinä epävarmoina aikoina.

Ei muuten hätää, jos et ennättänyt paikan päälle live-vetoihin tai et ollut vielä bongannut näitä luentoja - löydät kaikki luentotallenteet OMA+ -palvelustamme koko loppuvuoden ajan!

Koulutuksista sanottua

Todella hyvä luennoitsija! Ei oma keskittyminen herpaantunut ollenkaan, kun teki mieli vaan kuulla lisää. Tärkeää asiaa.

Ihan parasta oli tapa, jolla asiat esitettiin. Ei paatosta, vaan ymmärrettävästi tavalla, joka ei kuitenkaan kyseenalaista kuulijan älykkyyttä. Taitolaji. Webinaarin aikana ei ehtinyt puutua kertaakaan. Hyvin tehty!

Luennoitsija oli erityisen hyvä. Hän osasi lukuisilla esimerkeillään tehdä sisällöstä kiinnostavan. Myös esiintyjänä taitava, tiesi mistä puhui ja ei pitänyt mitään kalvosulkeisia. Tämä ylitti kaikki odotukseni. Tuhannet kiitokset, että järjestätte tällaisen koulutuksen. Upeata.

Tämä luentosarja jatkuu vielä syksyllä neljän webinaarin verran. Maaliskuisessa uutiskirjeessämme jäsenet saivat äänestää omat suosikkiaiheensa. Suosituimmiksi teemoiksi nousivat joustava suhde omaan hyvinvointiin, palautuminen, uni ja kestävän muutoksen ylläpito. Näiden parissa jatkamme työelämäkunnon kohentamista syyskaudella, pysy siis kuulolla!

Happinaamari ensin itselle

Luentosarjan lisäksi tämän vuoden aikana tehdään elämäntapamuutosta todeksi niin ikään Optimal Performancen FiksuStartti 2.0-valmennuksessa, Yogaian hyvinvoinnin ammattilaiset ovat räätälöineet meille maksuttomia hyvinvointituokioita ja jos oma terveys mietityttää, saa Puhdin kautta mukavan alennuksen labrakokeista. Mindfulness-kurssit puolestaan tyynnyttävät maailman tapahtumien myllerryttämää mieltä.

Kaiken kaikkiaan tuhannet jäsenemme ympäri Suomen ovat olleet mukana #työelämäkuntoon22-kampanjassa osallistuen live-webinaareihin, katsellen tallenteita ja hyödyntäen neuvottelemiamme alennuksia yhteistyökumppaneidemme palveluihin. Myös aivan uudet jäsenemme ovat heille suunnatussa kyselyssämme nostaneet työelämäkuntoon-kokonaisuutta esille kiitoksin. Saamamme vastaanoton innoittamana hyvinvoinnin palveluiden kehitystyö jatkuu. Haaveissamme siintävät erityisesti mielen hyvinvointia tukevat palvelut ja edut viimeistään vuoden 2023 aikana.    

Työelämäkuntoon-kokonaisuutta suunniteltiin pandemian värittämässä maailmassa, mutta kukaan ei olisi silloin voinut aavistaa, minkälaisessa maailmantilanteessa tänä keväänä olemme. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tuntuukin, jos mahdollista, vielä ajankohtaisemmalta ja tärkeämmältä kuin pitkään aikaan. Vanhassa tutussa neuvossa "laita happinaamari ensin itsellesi" on uudenlaista voimaa, kun huolehdimme läheisistämme ja myös heistä, joita voimme auttaa vain rajallisin keinoin. Toivomme täällä yhdistyksessä voivamme osaltamme olla sinun tukenasi happinaamarin asettamisessa.


Sinua voisi kiinnostaa myös:


Mirva Puranen, kehityspäällikkö, työelämäpalvelut YTK-Yhdistys ry

Mirva Puranen, kehityspäällikkö, työelämäpalvelut

Työskentelen jäsentemme työelämäpalveluiden kehittämisen parissa. Tavoitteenani on, että saat meiltä monipuolista tukea työnhakuusi ja työurasi vaiheisiin, osaamisesi kehittämiseen ja hyvinvointisi edistämiseen. Vuosien varrella kertynyt verkostoni sekä taustani rekrytoinnin, viestinnän, työnantajamielikuvan ja työnhakijoiden auttamisen parissa antavat perspektiiviä työelämän kiemuroihin. Missioni on rohkaista ja kannustaa ihmistä eteenpäin erilaisissa työelämän käänteissä – lempeästi ja inhimillisesti.

Kuva: Niko Niinivirta

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn