nainen läppärin ääressä webinaari YTK-Yhdistys Lakiruutu työsuhdeneuvonta palkkaturva

Tarvitsetko lakiapua ja työsuhdeneuvoja palkanmaksuun liittyen?

#lakiruutu

Lue blogistamme lisää palkkaturvasta ja tutustu Lakiruutuun, jossa autamme jäseniämme työelämän oikeudellisissa pulmatilanteissa!

Palkkaturva ja työnantajan maksukyvyttömyys

Ensimmäisessä Lakiruudussa käsittelimme palkka-asioita, kuten palkkaturvaa ja työnantajan maksukyvyttömyystilanteita. Työnantajalla on velvollisuus maksaa työntekijälle vastiketta tämän antamasta työpanoksesta. Monen yrityksen talous on kuitenkin kuralla koronatilanteen vuoksi ja palkat ovat saattaneet jäädä maksamatta. Suomessa työntekijöiden saatavat on turvattu palkkaturvajärjestelmällä, jonka avulla työntekijä voi saada palkat maksuun huolimatta työnantajan maksuvaikeuksista.

Mikä on palkkaturva?

Jos työnantaja ajautuu konkurssiin tai on muutoin maksukyvytön, työntekijän saatavat on turvattu palkkaturvajärjestelmän avulla.

Mitkä ovat palkkaturvan saamisen edellytykset?

Palkkasaatavien tulee

  1. perustua työsuhteessa tehtyyn työhön
  2. olla erääntyneitä viimeisen kolmen (3) kuukauden aikana
  3. ja työnantajan on oltava maksukyvytön,

jotta palkkasaatavaa voi hakea palkkaturvasta.

Onko palkkaturvan saamiseksi aikarajoja?

Palkkaturvahakemus on tehtävä kolmen (3) kuukauden kuluessa saatavan erääntymisestä. Saatavat erääntyvät yleensä palkanmaksukausittain ja lopputili työsuhteen päättyessä.

  • Miten palkkaturvaa haetaan?
  • Onko palkkaturvassa määrärajoja?
  • Mitä saatavia voi hakea palkkaturvasta?
  • Miten lomapalkan erääntyminen lasketaan?

    Näihin ja moniin muihin palkkaturvaan liittyviin kysymyksiin löydät vastaukset ensimmäisestä Lakiruutu-webinaaristamme, jossa asianajotoimisto Teperi & Co:n asianajaja ja varatuomari Katja Halonen vastasi palkanmaksun useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

#lakiruutu

Lakiruutu on uusi webinaari- ja videosarjamme, jossa asianajaja, varatuomari Katja Halonen asianajotoimisto Teperi & Co:stä neuvoo jäseniämme työelämän oikeudellisissa pulmatilanteissa. Webinaaritallenteet tulevat kaikkien hyödyksi jäsenillemme tarkoitetun OMA+ -palvelun lisäksi YouTubeen. 

Luvassa on lisää Lakiruutu-ohjevideoita, jotka käsittelevät yksityiskohtaisemmin työelämän ongelmatilanteita. Lakiruutu-ohjevideoissa annamme tarkempia toimintaohjeita työelämän haasteellisiin käänteisiin. Uudet Lakiruutu-videot on nähtävissä YTK-Yhdistyksen jäsenille OMA+ -palvelussa toukokuusta 2021 lähtien.

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn