YTK:n haalarimerkkejä. Päällimmäisten merkkien kuvassa yksisarvinen syö donitsia. #tulevaisuudenpeloton.

Tapahtuma-syksy starttasi Turussa #AMKavajaisissa

Tänäkin vuonna YTK ja YTK-Yhdistys on kierrellyt ympäri Suomea osallistuen erilaisiin rekrytointitapahtumiin. Olemme arjessamme jatkuvasti yhteydessä asiakkaisiin sähköisesti. Asiakasneuvontaa ja hakemuskäsittelyä hoitaa noin 80 henkilöä, jotka ovat yhteydessä asiakkaisiin chatissä, puhelimessa, OmaYTK:ssa, sähköpostilla ja paperipostilla. Tapahtumat ovatkin sekä mukavaa vaihtelua toimistotyölle, myös arvokkaita mahdollisuuksia tavata jäseniä myös kasvotusten.

Opiskelijatapahtumissa edustaminen on meille tärkeää, sillä tänä vuonna lanseerasimme ilmaisen opiskelijajäsenyyden YTK-Yhdistykseen. Opiskelija, joka ei vielä käy työssä, saa siis kaikki Yhdistyksen edut maksutta käyttöönsä. Kun myöhemmin työ alkaa, voi sitten helposti päivittää jäsenyytensä myös kassanpuolelle. On myös tärkeää päästä kertomaan jo opiskelijoille ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta. Opintojen aikana harva on vielä tullut miettineeksi työttömyyttä, vaikka aiheesta olisikin tärkeä tietää.

YTKlaisten tapahtumakiertue alkoi kesän jälkeen Turussa #AMKavajaisissa. Tapahtuma järjestettiin Lemminkäisen kadulla, uusituissa AMK:n tiloissa. Lukukauden avajaisia julhli paikalla henkilökuntaa, sidosryhmien jäseniä ja opiskelijoitakin. Puheita pitivät kaupunginjohtaja Minna Arve, Turun AMK:n rehtoria Vesa Taatila. Tapahtumassa myös palkittiin ansioituneita opiskelijoita ja alumneja ja henkilökunnan jäseniä. Rehtori nosti puheessaan huolen opiskelijoiden jaksamisesta. On tavallista, että opiskelukiireiden lomassa monet tekevät myös töitä: silloin on tärkeää muistaa olla armollinen itselleen ja pitää huolta jaksamisestaan.  

Tapahtuman karnevaalihenki ilmeni loistavasti erilaisilla ohjelmanumeroilla: ohjelmassa oli niin sirkusopiskelijoita, kuin myös jonglööraamaan haastettu rehtori. Photobooth hassuilla rekvisiitoilla osallisti ja hauskutti kävijöitä, ja maukkaat tarjoilut pitivät hymyt huulilla ja suut makeina.  

Ytklaisten pisteen hittituotteeksi nousi jälleen kerran upeat haalarimerkkimme. Ne menivät opiskelijoiden kesken kuumille kiville. Tunnelma tapahtumassa oli kepeä ja iloinen, ständillä syvällisempää puhetta työttömyysturvasta ei käyty yhtä kiihkeästi kuin tapahtumissa yleensä. Saimme kuitenkin olla mukana mukavassa, hyvin järjestetyssä ja iloisessa tapahtumassa kampuksella, ja kallisarvoista näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa!  

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn