Eilakaisla täytti tänä vuonna 50 vuotta

Miten henkilöstöpalvelualan kautta voi löytää uusia urapolkuja?

Vieraskynä: Hannele Hiltunen, henkilöstökonsultti, Eilakaisla

Eilakaisla viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. 50-vuotisen taipaleensa aikana he ovat saaneet olla mukana tuhansien ihmisten urapolkujen varrella. Eilakaislan kautta voi työllistyä asiakasyrityksiin joko rekrytoinnin tai henkilöstövuokrauksen kautta. Tässä vieraskynässä Eilakaislan henkilöstökonsultti Hannele Hiltunen avaa hieman lisää henkilöstövuokrausta työntekijän näkökulmasta.

Henkilöstövuokrauksen kautta voi työllistyä ihan kaikenlaisiin työtehtäviin suorittavasta tasosta asiantuntijan ja johtotason tehtäviin. Myöskään ikä tai työkokemusvuodet eivät ole määrittelevä tekijä, vaan henkilöstövuokraus sopii kaiken ikäisille ja kaikenlaista kokemusta omaaville henkilöille.  
 
Usein ajatellaan, että vuokratyö on nuorten juttu, ja että se sopii parhaiten opiskelijoille tai työuransa alkuvaiheessa olevalle työntekijälle. Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan yhä useammassa tapauksessa toimeksiantaja hakee kokenutta ja korkeakoulutettua asiantuntijaa ja vankkaa osaajaa määräaikaiseen tehtävään. Henkilöstövuokrauksen kautta voi työllistyä lyhyempiin tai pidempiinkin määräaikaisuuksiin sekä toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin, riippuen asiakasyrityksen tilanteesta. 

Vuokratyösuhde voi tuoda pitkiä, antoisia urapolkuja yrityksen sisällä

Keskustelin juuri erään henkilön kanssa, joka oli tehnyt pitkän uran yhden työnantajan palveluksessa, ja nyt viime vuodet työskennellyt henkilöstövuokrauksen kautta erilaisissa tehtävissä useammissa yrityksissä. Hän kertoi, että on ollut aivan valtavan upeaa mitä on tämän kautta saanut kokea ja oppia. Näiden kokemusten kautta hän on monta tarinaa rikkaampi, sopeutumiskykyisempi ja on pystynyt ylläpitämään jatkuvaa oppimista. Lisäksi hänen verkostonsa ovat kasvaneet ja hän on saanut useita hyviä ystäviä, joiden kanssa pitää yhteyttä myös vapaa-ajalla. Vuokratyö onkin loistava tapa tutustua erilaisiin yrityksiin, yrityskulttuureihin ja työtehtäviin.

Lue lisää vuokratyöstä Eilakaislan sivuilta

Urasiirtymät eri asiakasyrityksissä ilman työsuhteen katkeamista ovat vuokratyöntekijälle kullanarvoinen tapa kehittyä. Useimmiten pitkäaikainen vuokratoimeksianto päättyy lopulta hyvän vuokratyöntekijän rekrytoimiseen asiakasyritykseen. Työntekijä on päässyt mainiosti näyttämään kykynsä, kasvamaan kulttuuriin ja esittämään myös toiveitaan urakehityksen saralla - yrityksen sisäiseen rekrytointiprosessiin on mahdollista päästä mukaan joskus kevyestikin. Meillä Eilakaislalla huomioidaankin vuokratyöntekijän kokemuksia ja uratoiveita koko vuokratyösuhteen ajan. 

Verkostoidu rohkeasti! 

Henkilöstö- ja rekrytointikonsulttimme hoitavat hyvin erilaisia rekrytointeja. Vaikka et saisi heti hakemaasi työtehtävää, voit silti jättää hyvän vaikutelman rekrytoijalle ja kun sinulle sopiva paikka aukeaa, saatat saada tutulta haastattelijalta puhelun, jossa tiedustellaan kiinnostustasi tehtävään. Meillä on useita esimerkkejä ja tarinoita tällaisista tilanteista. Henkilöstöpalveluyritykset ovat siis oiva väylä piilotyöpaikkoihin eli sellaisiin työpaikkoihin, joista ei syystä tai toisesta ilmoiteta julkisella haulla. Kannattaa huomioida, että jopa 70 % työpaikoista ovat piilotyöpaikkoja! 

Eilakaislalle voit ilmoittautua työnhakijaksi, vaikka juuri nyt sinulle sopivia työpaikkoja ei olisi avoimena. Teemme nimittäin avoimia haastatteluita, joissa kartoitamme henkilön kiinnostuksen kohteita, motivaatiota ja osaamista työnhaun suhteen. Tällöin on myös todella hyvä hetki sparrailla ammattitaitoisten rekrytoijien kanssa työnhaun teemoista, kuten CV:n ja hakemuksen tekemisestä sekä työhaastattelusta. Kun olemme saaneet kartoitettua henkilön motivaatiota ja osaamista, pystymme tarjoamaan hänelle tulevaisuudessa työtä, joka vastaa hänen uratoiveitaan. 
  
Käy siis katsomassa avoimet työpaikkamme ja rekisteröidy työnhakijaksi! Vaikka et juuri nyt aktiivisesti hakisikaan uutta työpaikkaa, suosittelemme luomaan kattavan profiilin ansioluetteloineen Kaislanet-palveluumme ja tilaamaan itsellesi työpaikkavahdin. Tsemppiä työnhakuun! 

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja rekisteröidy työnhakijaksi Eilakaislan sivuilla

YTK-Yhdistys mukana juhlimassa 50-vuotiasta Eilakaislaa

Olemme mukana #Eilakaisla50 työllistymisen tukemisen kampanjassa, jossa tavoitellaan työttömäksi jääneiden pitkäaikaistyöttömyyden ennaltaehkäisyä.

Kuuntele kampanjan työnhakua tukeva webinaari:
Onnistu työnhakijana - tukea työnhaun haasteisiin

Hannele Hiltunen työskentelee Eilakaislalla henkilöstökonsulttina

Hannele Hiltunen työskentelee Eilakaislalla henkilöstökonsulttina. Hänen työpäivänsä koostuvat rekrytoinneista, HR-tehtävistä sekä uravalmennuksista. Hannelella on yhteensä noin 6 vuoden kokemus HR-tehtävistä ja rekrytoinneista. Työkokemusta on kertynyt myös asiakaspalvelusta sekä kasvatuksen ja koulutuksen parista. Ihmisten auttaminen ja sparrailu osaamisen tunnistamisen, urasuunnitelmien ja työnhaun teemojen parissa ovat lähellä Hannelen sydäntä.

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn