talvi hiihtäjä umpihanki hyvinvointi

Lisää hyvinvointia työelämäsi tueksi

Kun voimme hyvin, jaksamme paremmin myös työelämän käänteissä. Lue blogistamme kehityspäällikkömme Mirvan ajatuksia siitä, miten me haluamme olla tukemassa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi!

Hyvinvoinnin hyödyt ovat kiistattomat. Siksi jokaisella on oikeus voida hyvin. Onnellinen, hyvinvoiva ihminen on luova, aktiivinen, tehokas, sinnikäs, sietää paremmin stressiä ja saa jopa muutamia elinvuosia lisää. Organisaatiot, joissa työskentelee hyvinvoivia ihmisiä, menestyvät.  

Samaan aikaan, kun hyvinvoinnin monitahoinen merkitys niin yksilön, yhteisöjen, organisaatioiden kuin yhteiskunnankin kannalta on tiedostettu, ovat sairauspoissaolojemme kustannukset täällä Suomessa miljardiluokkaa. Sosiaali- ja terveysministeriö on laskenut menetetyn työpanoksen kustannuksia ja ne ovat jopa 2 miljardia euroa joka kuukausi. Työterveyspalveluita tarjoava Heltti raportoi tammikuussa, että vuoden 2020 lopussa mielenterveyspoissaolojen määrä ylitti ensimmäistä kertaa muiden sairauspoissaolojen määrän.  

Koronan myötä lisääntynyt epävarmuus, lomautukset, työnhaku ja muut eteen tulevat tilanteet verottavat entisestään monien voimia. Jotta näissä käänteissä jaksaa, on omasta hyvinvoinnista hyvä huolehtia. Tämä sai meidät miettimään, voisimmeko tarjota jäsenillemme lisää entistäkin monipuolisempia hyvinvointia tukevia palveluita, joiden avulla jaksaa myös paremmin työelämän eteen heittämissä käänteissä.  

Jäsentemme tarpeisiin

Tartuimme tuumasta toimeen ja uudet, hyvinvointia tukevat jäsenetumme lanseerattiin heti alkuvuodesta. Vastaamme näillä palveluilla myös sinulta, jäseneltämme, tulleeseen toiveeseen. Laajassa jäsentemme kokemuksia kartoittaneessa tutkimuksessa (Pentagon Insight, syyskuu 2020) hyvinvointia tukevat palvelut nousivat yhdeksi keskeiseksi osa-alueeksi, johon me jäsentemme mielestä voisimme panostaa. Ja mehän kuuntelemme - ja panostamme.  

Aloitimme tarjoamalla jäsenillemme online-treenipalveluita puoleen hintaan Yogaia-nettitreeneistä ja olo.fit-palveluista. Nyt viimeistään on hyvä hetki lisätä hiukan liikuntaa arkeen. Lempeästi joogaten tai kovempaa sykettä etsien. Jo pienellä liikunnan määrän lisäämisellä arkeen on runsaasti myönteisiä vaikutuksia. Nukut paremmin, ajatus rullaa kirkkaammin ja stressi lievenee. Jäsenyyteesi kuuluu myös vanha tuttu vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joka turvaa hyvinvointiasi myös arjen tuoksinassa sattuneen kömmähdyksen varalta. Mieltäsi voit harjoitella rauhoittamaan maksuttoman mindfulness-kurssin avulla.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia kehittämässä

Hyvinvointi on toki muutakin kuin liikuntaa ja matkamme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti tukevien palveluiden tarjoamisessa jäsenillemme on vasta alussa. Tulemme panostamaan näihin palveluihin tämän vuoden aikana ja kuulemme erittäin mielellämme ajatuksiasi ja toiveitasi tähän palvelukokonaisuuteen liittyen. Olethan rohkeasti yhteydessä vaikkapa minuun, niin laitamme toiveesi tynnyriimme, josta säännöllisesti niitä toteutamme.  

Oma haasteeni tälle keväälle on kehonhuollon lisääminen arkeen etätyön ja lumihangessa tarpomisen aiheuttamia lihasjumeja helpottamaan. Haastan sinutkin valitsemaan itsellesi iloa ja hyvää oloa tuottavan lajin kumppaneidemme tarjonnasta. Miten olisi vaikka olo.fit-tanssitunti Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta tutun tanssinopettaja Matti Puron kanssa tai yhteinen Yogaia-tuokio lasten kanssa Mimin ja Kukun kanssa joogaten?

Tukea ja turvaa työelämän käänteisiin

​​​​​​​Olemme täällä sinua varten. 

Mirva Puranen, kehityspäällikkö, työelämäpalvelut YTK-Yhdistys ry

Mirva Puranen, kehityspäällikkö, työelämäpalvelut

Työskentelen jäsentemme työelämäpalveluiden kehittämisen parissa. Tavoitteenani on, että saat meiltä monipuolista tukea työnhakuusi ja työurasi vaiheisiin, osaamisesi kehittämiseen ja hyvinvointisi edistämiseen. Vuosien varrella kertynyt verkostoni sekä taustani rekrytoinnin, viestinnän, työnantajamielikuvan ja työnhakijoiden auttamisen parissa antavat perspektiiviä työelämän kiemuroihin. Missioni on rohkaista ja kannustaa ihmistä eteenpäin erilaisissa työelämän käänteissä – lempeästi ja inhimillisesti.

Kuva: Niko Niinivirta

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn