Pyöreässä kyltissä lukee I sydän Kuopio. Taustalla järvimaisema.

YTKlaiset kävivät kauniissa Kuopiossa 10.9.

YTKlaiset lähtivät hieman kauemmas edustamaan, tällä kertaa Kuopioon! Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetty Rekry & työelämä 2019 tapahtuma kokosi yhteen rekrytoivia yrityksiä ja työnhakijoita. Keskityimme tapahtumassa tapaamaan jäseniä ja kertomaan kävijöille työttömyysturvasta ja Yhdistyksen palveluista. Avoimia työpaikkoja meillä ei tapahtuman ajankohtana ollut.

Mukava tavata jäsenistöä myös Kuopion suunnalta: vaikka YTK:n toimitilat ovatkin Loimaalla, kuuluu jäsenistöömme ihmisiä ympäri Suomea. YTK Yhdistyksen yli 180 000 jäsenestä Kuopion seudulla asustaa n. 6 500 eli 3,5%, ja kassan jäseniä alueella asuu n. 14 500, joka on 3,4% kaikista YTK:n kassajäsenistä. Kun toimipiste on kaukana Loimaalla, on hyvä välillä nousta päätteen äärestä ja matkustaa vähän kauemmas tapaamaan näitä jäseniä! 

Tapahtumassa kävi kuhina, työnhakijoita ja yrityksiä oli paikalla sankoin joukoin: yli 3000 kävijää. Tapasimme tapahtumissa niin vanhoja kuin uusiakin jäseniä, opiskelijoita, työnhakijoita ja muita näytteilleasettajia. Oli mielenkiintoista kuulla kuulumisia työelämästä Kuopion suunnalta! Alueen pienimmillä paikkakunnilla kuulostaisi olevan työntekijöistä pulaa, kun väestö ikääntyy ja nuoriso muuttaa kaupunkeihin. Toisaalta kohtasimme monia paluumuuttajia, jotka kävivät suurissa kaupungeissa opiskelemassa tai tekemässä uraa, mutta muuttivatkin lopulta eri syistä takaisin kotikonnuille. Kuopio on myös suuri opiskelukaupunki, opiskelujen vuoksi tänne muuttaa paljon väkeä vuosittain. YTK-Yhdistyksen jäsenille liittyville lahjoitimme upeita yksisarviskasseja. Kojullamme kävi sellainen kuhina, että lopulta kassit loppuivat ja saimme ottaa jäsenien yhteystietoja ylös myöhempää lähetystä varten! 

Kohtaamisista jäi mielen päälle:

  • Mikä YTK olikaan? Kun mainitaan Loimaan kassa, useilla sytyttää.

  • Paljon jäseniä, joilla oli kysymyksiä mielen päällä. Olivat pohtineet yhteydenottoa, mutta nähdessään meidät saatiinkin kysymyksiin vastaukset ihan kasvokkain. YTK:n ständiläiset pääsivät ottamaan yhteyden kuumaa linjaa pitkin Loimaan ammattilaisille muutamaankin otteeseen päivän aikana, niin kiperiä kysymyksiä tuli eteen. Saatiin kuitenkin yhdessä vastaukset kävijöitä askarruttaneisiin kysymyksiin, ja onneksi myös oiottua aiempaa väärää tietoa.  

  • Jos muutat ulkomaille töihin (esim. Ruotsi), et voi olla Suomessa työttömyyskassan jäsenenä.  
  • Yhdistyksen koulutustarjonta aktiivimallin mukaisesta koulutuksesta on MAKSUTON, toisin kuin toinen tapahtumapromoaja (allekirjoittanut) melkein väitti. Note to self: Tapahtumissa palveluistamme oppivat toisinaan myös työntekijät itse!  

Kuopion alueen YTK-Yhdistyksen opiskelijajäsenet kattavat 4,7% kaikista Suomen opiskelijajäsenistä.  


YTK-Yhdistyksen blogista voit lukea tunnelmia myös muista tapahtumista!

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn