Keskittyneen näköinen nuori mies istuu kirjaston pöydän ääressä. Hän lukee kirjaa, ja hänen vieressään on kannettava tietokone.

Kohti onnellisempaa (työ)elämää

Anja Kahri, toimitusjohtaja, Mazhr Oy

Miten voit? Mitä sinulle kuuluu? Elätkö itsesi näköistä hyvää (työ)elämää vai kaipaatko muutosta? Löydätkö itsesi toisinaan miettimästä, onko nykyinen työ tai organisaatio se oikea? Koetko sunnuntai-iltana ahdistusta vai innostusta tulevaa viikkoa kohtaan? Ovatko syksyn monet yt-uutiset osuneet kohdallesi, tai kalvaako sinua huoli, että kohta ne osuvat omalle kohdalle? Tai oletko työnhakija omasta tahdostasi tai työttömänä?

Työelämän muutoksen tahti on kova, ja se vaatii meiltä kaikilta paljon muodossa tai toisessa. Ympäröivän maailman muutoksen tunnistaminen on tärkeää, mutta omien yksilöllisten vahvuuksien ja motivaatiotekijöiden tiedostaminen on vieläkin tärkeämpää matkalla kohti onnellista ja omannäköistä työelämää. 

Kuinka hyvin sinä tunnet omat arvosi, potentiaalisi ja motivaatiotekijäsi? Miten tuot niitä esiin työnhakutilanteessa tai nykyisessä työpaikassasi? Mistä tekijöistä muodostuu juuri sinulle sopiva ja yksilöllinen unelmatyöpaikkasi?

Yksilöllinen työpaikka on sellainen, että sinne sopii ihmisenä – ei pelkästään työntekijänä. Osaamisen lisäksi myös persoonallisuus, arvot ja motivaatiotekijät määrittävät, olenko “hyvä ja oikea tyyppi” juuri tähän organisaatioon. Myös työnantajat etsivät omanlaisiaan työntekijöitä: oikealla osaamisella ja potentiaalilla varustettuja hakijoita, jotka jakavat ydinarvot ja vievät organisaation kulttuuria seuraavalle tasolle ja eteenpäin. Olisi todella hyvä, jos arvojen ja potentiaalin yhteensopivuudesta päästään keskustelemaan avoimesti, sillä ne ovat polku onnelliseen työelämään niin työntekijälle kuin työnantajalle.

Työelämän muutos korostaa yhä enemmän itseohjautuvuutta niin yksilöiden kuin tiimien osalta. Ympäröivän maailman muutoksen tunnistaminen on tässä tärkeässä roolissa, mutta niin ovat myös omien yksilöllisten vahvuuksien ja motivaatiotekijöiden tiedostaminen. 

”Hyvä itsetunto” tarkoittaa, että tuntee itsensä – niin vahvuutensa kuin kehityskohteensa – ja on sinut niiden kanssa. Ole rohkea ja rehellinen itsellesi: tunnista vahvuutesi ja rakenna niiden päälle! Sinä olet loistotyyppi juuri sellaisena kuin olet, ja sinun tehtäväsi on varmistaa, että tähtesi loistaa itsesi näköisessä työssä!

Mazhr palvelut jäsenille etuhintaan

Haluatko löytää enemmän merkityksellisyyttä omassa työssäsi? Mazhr voi auttaa sinua tässä. Mazhr on voimaannuttava palvelu ja tiennäyttäjä muuttuneessa työelämässä. Se auttaa rakentamaan oman näköisen elämän mittaisen urapolun ja auttaa löytämään itsemme – ja toisemme. YTK-Yhdistys haluaa tarjota sinulle Mazhr-palvelun jäsenetuhintaan

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn