
Katso LinkedIn II -webinaarin tärpit: itsesi näköinen profiili, kattava verkosto ja aktiivisuus
Pipsan Aron webinaarikokonaisuuden II-osassa perehdyimme LinkedInin sosiaaliseen puoleen: verkostoitumiseen, aktiivisuuteen ja postauksiin. Lue tärpit tästä!
Muista LinkedInin "pyhä kolminaisuus"
Jos haluat täyden hyödyn irti, huolehdi, että nämä 3 asiaa ovat kunnossa:
1: Hyvin täytetty, itsesi näköinen profiili
- Ole oma itsesi! Persoonallinen henkilöbrändäys ei ole turhaa, vaan kertoo, kuka sinä olet.
- Profiilin täydentämistä kävimme läpi LinkedIn I -webinaarissa. Kertaa kooste!
2: Verkostot
- LinkedIn on sosiaalinen media, tarkoitus on olla sosiaalinen myös tuntemattomien kanssa. Hyödynnä mahdollisuus kerätä kontakteja ja oppia eri aloilta ympäri maailmaa!
- Muista lisätä kontaktipyyntöihin persoonallinen saateviesti, jolla myös osoitat, ettet ole trolli. Huomaa, että päivittäisten kutsujen määrää on rajoitettu mahdollisten spämmien estämiseksi.
- Nopea tapa verkostoitua on kirjoittaa hakukenttään: #verkostoitumishaaste ja löytää sitä kautta kontakteja.
3: Aktiivisuus
- Pohdi ensin, mikä on juuri sinun tavoitteesi? Tee kivoja, itsellesi luontaisia asioita ja kerro niistä!
- Kenelle haluat puhua, mitä ja miten – mutta ennen kaikkea MIKSI?
- Jos työnhaku tulee ajankohtaiseksi, siitä on valtavasti apua, jos nimi, kasvot ja asia ovat jo tuttuja.
- Aloita iisisti: tykkää, kommentoi, postaa.
- Seuraa feediäsi aktiivisesti, se muuttuu koko ajan mielenkiintoisemmaksi, kun verkostosi kasvaa ja reagoit muiden postauksiin. Ota alkuun tavaksi vaikka 10 min päivässä parin viikon ajan.
- Jos joku ärsyttää, hiljennä/mykistä henkilöt tai lopeta seuraaminen.
- Aloita kevyt kommentointi ystävällisillä tsempeillä, lisää pikkuhiljaa kommentteihin myös omaa ajatusta. Kommenteista ei tule ilmoituksia muille, kaikki näkevät kommentit, mutta ne ei aktiivisesti nouse muiden tietoon. Kommentoinnin kautta voi jatkojalostaa ajatusta oman postauksen muodossa
Algoritmit - hyvä tietää postauksissa
Toimivin postaus on teksti (max. 1300 merkkiä), emojit ovat kiva lisä. LinkedInissä, päinvastoin kuin monessa muussa some-kanavassa, kuvat tai videot eivät paranna näkyvyyttä.
Paras aika postata on viikolla ma–to, klo 8–9. Voit vaikka kirjoittaa tekstit itsellesi ylös etukäteen, mutta postaa silloin, kun muutkin ihmiset ovat linjoilla ja olet itse läsnä reagoimassa.
Intro on tärkein! Postauksen rakenteessa toimii alussa pidempi intro-teksti, jonka jälkeen lyhyitä kappaleita ja emojeita rytmittämään postausta.
Käytä hashtageja: 2–3 relevanttia hahstagia per postaus auttaa hakunäkyvyydessä.
Jos tägäät ihmisiä, käytä nimen edessä @-merkkiä, mutta huomioi, että monen henkilön tägääminen postauksessa voi algoritmin mielestä näyttää spämmiltä.
Julkaise pidemmät artikkelit blogiteksteinä. Artikkelien näkyvyys ei ole yhtä hyvä kuin lyhyempien postausten, mutta kokeile silti lisätä profiilisi muutama.
Kokeile LinkedIn-harjoituksia
Osallistu ainakin kolmeen #verkostoitumishaaste ’eseen.
Tee rohkeasti postauksia, harjoittelemalla opit.
Hyödynnä LinkedIn-täyttökalenteri-harjoitusta
Mittaa, mikä toimii! Kuinka moni on käynyt profiilissasi? Kuinka paljon postauksiin reagoidaan? Tsekkaa SSI (social selling index)