kouluttaja työ- ja organisaatiopsykologi Juho Toivola henkilökuva

Juho Toivola kertoo, miksi LinkedIn on enemmän kuin verkko-CV

”LinkedIn on tämän päivän työelämässä vähän samanlainen väline kuin puhelin tai sähköposti: ilmankin pärjää, mutta miksi tehdä asioista hankalia?” kysyy työ- ja organisaatiopsykologi Juho Toivola. Hän on maamme tunnetuimpia LinkedInin ammattikäyttäjiä ja kouluttaa aiheesta niin työnhakijoita ja työntekijöitä kuin työnantajiakin.

Juho Toivola muistuttaa, että LinkedIn on paras, helpoin ja edullisin työkalu riippumatta siitä, onko sinulla työnhaku päällä vai haluatko kehittää ammatillista osaamistasi ja rakentaa verkostoja.  

Kun uusi työ on etsinnässä, ilmeisin hyöty on se, että työnantajien edustajat ovat usein aktiivisia LinkedInissa. Kyseessä on ammattirekrytoijien käytetyin työkalu.  
 
”LinkedIn on kuitenkin myös paljon muuta kuin verkko-CV ja se sopii monenlaisten ammatillisten tavoitteiden edistämiseen. LinkedIn on käypä työkalu esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin, omien ammatillisten verkostojen rakentamiseen ja ylläpitoon tai oman alan kehityksen seuraamiseen”, muistuttaa Toivola.

Muista!

Erityisen hyödyllinen LinkedIn on, kun haluat tavoittaa oman organisaatiosi ulkopuolisia ihmisiä.

Uudistuksia vastaamaan käyttäjien tarpeisiin

Juho Toivola kertoo, että LinkedIn muuttuu ja kehittyy jatkuvasti ja uusia toimintoja tulee joka kuukausi. Uusin profiilisivulle tullut toiminnallisuus on vanhempainvapaan, sapattivapaan tai muun työelämän ulkopuolisen ajanjakson lisääminen profiiliin. 

”Toinen hieno juttu on mahdollisuus jakaa ja etsiä työmahdollisuuksia sen mukaan, onko kyseessä etä-, lähi- vai hybridityö.” 
 
Riippumatta siitä, millä tasolla omat LinkedIn-taitosi ovat, saat YTK-Yhdistykseltä apua ja vinkkejä sen tehokkaaseen käyttöön. Jäsenetuihisi kuuluu kattava LinkedIn-haltuun kokonaisuus, eli muun muassa Juho Toivolan koulutusvideoita ja -oppaita.   
 
”Tutustumalla materiaaleihin saat takuuvarmasti ainakin kymmenen uutta ideaa, joita voit hyödyntää omassa työssäsi!” sanoo Toivola.   

Lisäksi YTK-Yhdistys järjestää toukokuussa jäsenille avoimia LinkedIn-työpajoja. Näissä perehdytään Juho Toivolan opastuksella työnhakuun sekä ammatillisten tavoitteiden edistämiseen.


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Elina Andersson-Finne viestintäpäällikkö YTK-Yhdistys henkilökuva

Elina Andersson-Finne, viestintäpäällikkö

Vastuullani on jäsenviestinnän lisäksi erityisesti mediasuhteet ja vaikuttaminen. Tavoitteeni on kuunnella sinua ja kaikkia muita jäseniämme sekä toimintaympäristöämme tarkalla korvalla ja sen kautta pyrkiä parantamaan työelämää. Olethan siis rohkeasti yhteydessä!

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn