Elina Rapeli henkilökuva uravalmennustarina

Assarin horisontissa asiantuntijuus – näin uravalmennus auttoi Elinaa

”Työminääni hallitsee assistentti-nimike ja haastaa pääsyä asiantuntijatehtäviin”, kertoi jäsenemme Elina uravalmennukseen lähtiessään. Hän on tehnyt pitkään töitä assistenttina, toiminut freelancerina ja opiskellut työn ohella. Uravalmennuksesta Elina sai sparrausta ja suuntaviivoja uuden työminänsä rakentamiseen. Lue lisää Elinan löytöretkestä omien vahvuuksien hyödyntämiseen!

”Paljon muutoksia saa tapahtumaan, kun päästää irti siitä ajatuksesta, mitä minun PITÄISI olla”, pohtii Elina, joka osallistui YTK-Yhdistyksen jäsenetuvalikoimaan kuuluvalle uramuotoilukurssille ja uravalmennukseen päästäkseen eteenpäin tutusta assistenttiroolista.

Uravalmennuksen aikana tehtävien, keskustelujen ja oppimisen kautta tuo tavoite muovautui vielä isommaksi. ”Löysin vahvemmin sen alan, mihin haluan kouluttautua ja keskittyä – oman juttuni markkinoinnin parista!” hän jatkaa.

Elina on työskennellyt samoissa tehtävissä noin 13 vuotta ja tehnyt työn ohella tradenomi-opintoja, kunnes uravalmennuksesta hän sai lisää rohkeutta ottaa opintovapaata viimeistelläkseen opinnot ja tehdäkseen opinnäytetyön.

”Valmennus tuli mahtavaan saumaan ja pikkuhiljaa palikat alkoivat loksahdella paikalleen, kun opintovapaan myötä on voinut keskittyä olennaiseen. On saanut rauhassa miettiä, mitä isona haluan tehdä”, Elina naurahtaa.

”Myös se, että voi tehdä opinnot hyvin ja aikataulussa ja silti jää vapaa-aikaakin, on ollut tärkeää jaksamisen kannalta.” Kaiken kaikkiaan uravalmennus auttoi priorisoimaan ja keskittymään Elinalle itselleen tärkeisiin asioihin sekä pitämään kiinni omista periaatteista.

”Opin oikeasti hidastamaan ja pysähtymään uuden oppimisen äärelle kurssin tehtävien myötä. Sitä ei varmasti olisi ilman kurssia tapahtunut”, Elina miettii.

Mitä, miksi, miten?

”Uravalmennuksen ansiosta aloin katsoa ja kuunnella itseäni eri korvalla kuin aiemmin, kun kurssin tehtäviä tehdessä työstin niinkin perustavanlaatuisia kysymyksiä kuin mitä, miksi ja miten. Mietin liikaa, miten muut tekevät tai mikä on niin sanotusti oikea vastaus.” Valmennus auttoi Elinaa ymmärtämään, ettei se ole tärkeää – vaan omat valinnat ja kiinnostuksen kohteet.

Valmennuksen rohkaisemana ja opintovapaan myötä Elina uskalsi esimerkiksi valita opintoihinsa entistä enemmän markkinointia ja keskittyä siihen myös opinnäytetyössään.

”Kurssi oli hyvin rakennettu vaiheittain, mikä tuki oppimisprosessia. Syntyi suorastaan jano tehdä lisää tehtäviä!”, Elina kiittelee. ”Hyödyllinen etu! Jos on mahdollisuus päästä ammattilaisten kanssa sparraamaan työurasi nykytilaa ja tulevaa, käytä se!”, hän suosittelee.

Hyödynnä jäsenetusi!

Ennakoi tulevaa ja hyödynnä – 50 % jäsenetusi: YTK-Yhdistyksen jäsenenä saat WorkDay Designersin uramuotoilun verkkokurssin hintaan 47,50 € (norm. 95 €).​​​​​​​​​​​​​​


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Näistä puhutaan

Takaisin

Linkki kyselyyn