Striimeissä näkyy naurava ja hullutteleva Spamned - dokumenttiprojektissa paljastuu vakavampi Teemu

– Perimmäinen idea on naurattaa kaikkia, mutta mulla on se toinenkin, arjessa vallitsevampi puoli. Arjessa olen hyvin rauhallinen ja puolet ajasta myös isähahmo, ja sitä mä halusin tuoda tuossa dokkarissa ilmi, Rissanen kuvailee.

Kun KOVAn kumppanuuspäällikkö Matti Orava soitti Rissaselle ja ehdotti dokumenttia, alkuun jännitys kouraisi mahanpohjasta, ja koko mies oli yhtenä isona kysymysmerkkinä. Mitä enemmän asiasta puhuttiin, sitä varmemmaksi hän tuli, että dokumenttiprojekti on hyvä asia hänelle ja hänen uralleen.

– Dokkarissa tulee ilmi myös se, mitä kaikkea mun työ sisältää. Tosi moni näkee mut vain striimaajana joka julkaisee silloin tällöin videoita, mutta dokkarista saa käsityksen siitä, mitä kaikkea livet ja yhteistyöt pitää sisällään, kuinka isoja projekteja ne voi olla ja kuinka paljon ne vaativat suunnittelua, Rissanen kuvailee.

– Mä oon käytännössä 24/7 töissä, tää duuni elää mun mukana ihan koko ajan. Toivottavasti tämän dokumenttisarjan myötä ihmiset oppii tuntemaan mua muunakin kuin Pelle Hermannina näytön takana ja tajuaa, että tämä työ vaatii aika paljon, Rissanen summaa.

Pitkiä kuvauspäivä ja tunteellisia hetkiä

Dokumentin jaksoissa nähdään pätkiä Rissasen videoista ja striimeistä, ja lisäksi projektia varten on kuvattu paljon materiaalia, mitä ei ole muualla nähty. Välillä kuvauspäivät venyivät jopa 12 tunnin mittaisiksi.

– Tää oli eka kerta, kun mulla oli tämmösiä kuvauspäiviä ja ammattilaiset oli kuvaamassa mua. Siellä otettiin ties mitä b-rollia ja a-rollia ja mietin vaan, että mistä ihmeestä ne puhuu. Se oli tosi rankkaa, mutta myös tosi siistiä, Rissanen kuvailee.

Rissanen on aina ollut striimeissään ja videoissaan avoin, mutta dokumenttisarjassa käydään läpi hänen lähes koko elämänsä. Vaikka kameran edessä oleminen on tuttua, huomasi Rissanen ensimmäisenä kuvauspäivänä olevansa ihan lukossa.

– Kun istuin siihen niin mua jännitti ihan kamalasti ja hikoilin siinä. Piti hetki miettiä, että mitäs tässä nyt tapahtuu, Rissanen muistelee.

Suureksi avuksi oli kuitenkin dokumenttiprojektin kuvaaja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Niklas Vuorenmäki. Hän sai Rissasen rentoutumaan ja avautumaan tilanteen jännittävyydestä huolimatta, ja Rissanen toteaa, että Niklaksesta on tullut hänelle läheinen ystävä, jonka kanssa hän pysyy yhteyksissä myös jatkossa.

– Ensimmäinen kuvauspäivä oli ensimmäinen kerta, kun aloimme Niken kanssa bondaamaan ja tutustumaan. Nikestä on tullut mulle todella läheinen ystävä ja jutellaan kaikesta muustakin kuin duunista, Rissanen kuvailee.

– Tää on mulle henkilökohtaisesti ollut kaikista tärkein prokkis, ja toteutus on erinomainen, Nikke on velho, Rissanen hehkuttaa.

Yksi tunteellisimmista hetkistä dokumentissa on toisessa osassa nähtävä muutto. Rissanen pakkaa tavaroitaan, ja lopulta pääsee esittelemään uutta kotia pojalleen, Mini-Spämille.

– SIinä kyynel silmässä esittelen Mini-Spämille uutta kämppää. Muutto oli mulle tosi iso asia kaikella tapaa, ja sen näyttäminen ja sen merkityksen kertominen kaikille oli yksi mieleenpainuvin asia, Rissanen toteaa.

Palauteryöpyn jälkeen Rissanen itki lähes viikon

Dokumenttijaksot ovat aiheuttaneet valtavan palauteryöpyn, ja Rissasen livelähetyksissä katsojat kyselivät säännöllisesti, milloin tulee uusi jakso. Ensimmäinen jakso keräsi suuren suosion, ja se erosi kaikesta siitä sisällöstä mitä Rissasen kanavissa oli nähty aiemmin, joten myös palauteryöppy oli sen mukainen.

– Sain niin ihania viestejä ja mä vaan märisin. Ensimmäistä kertaa mistään mun sisällöstä sain niin paljon kiitosta, ja esimerkiksi vanhat koulukaverit joiden kanssa en ole pitkään aikaan ollut tekemisissä laittoivat viestiä “Teemu oon ylpee susta”, Rissanen kertoo.

– Olin silmät punaisena aika kauan. Kyllähän joka videoon tulee hyvää palautetta, mutta nyt päästiin pintaraapaisua syvemmälle ja tuntui, että ensimmäistä kertaa mua oikeesti kiitettiin. Tulee siitä myös vähän syyllinen olo, koska Niklas on saanut aikaan kaiken sen taian tässä takana, kiittäkää ihmiset myös Nikkeä, Rissanen kehottaa.

Omasta elämästä ja urasta puhuminen oli myös terapeuttista, mutta samalla rankkaa. Rissanen kuitenkin tuntee, että hän on dokumentissa täysin oma itsensä, eikä projekti sinänsä vaikuttanut hänen elämäänsä, vaikka hän kuvasi myös aiempaa enemmän arkipäiviä.

– Kun kuvaa itseään kotona ja pihapiirissä, niin mun pitää miettiä tosi tarkkaan et mitä siellä näkyy, sillä en halua että porukka tulee mun ikkunan taakse. On myös hieno asia avata oman kodin ovet yleisölle, mutta se on myös se hirvittävin asia. 

Vaikka Rissanen pyrki kuvaamaan aitoa elämäänsä, hän myöntää, että välillä esimerkiksi työpöytä oli niin sotkuinen, että hän rajasi sen tarkkaan pois kuvasta. Samaten välillä hän lopetti kuvaamisen Mini-Spämin ollessa läsnä.

– Mini-Spämiä mä en halua tuoda julkisuuteen, vaikka totta kai voin livessä kertoa että mitä hänelle kuuluu. Ekaa osaa varten kun kuvailin kaikenlaista, ja me rakenneltiin legoilla ja kamera oli päällä niin Mini alkoi vähän vierastamaan sitä eikä enää keskittynyt leikkimiseen, niin silloin lopetin kuvaamisen samantien koska se ei tuntunut hänestä mukavalta, Rissanen toteaa.

Dokumenttiprojekti antoi Rissaselle paljon, ja kuten mainittu, se oli hänelle todella merkityksellinen. Hän on myös jo pidempään miettinyt, että sisällöntuottajana hänellä voisi olla muutakin annettavaa kuin hauska sisältö.

– On se jo huomattu, että esimerkiksi pidemmissä liveissä ei energia riitä siihen, että nauraa 8 tuntia putkeen ja silloin keskustelutuokiot voi mennä syvällisemmiksi, Rissanen pohdiskelee.

Rissanen varoo kertomasta kovinkaan jyrkkiä mielipiteitä suuriin, vakaviin asioihin, ja esimerkiksi politiikasta hän ei halua puhua liveissään ollenkaan. Hän on kuitenkin todennut, että ihmisiä kiinnostaa jopa se, onko jauhelihakastike makkarakastiketta parempaa, ja on pohtinut sisällön laajentamista lisää siihen suuntaan, että ihmiset pääsevät tutustumaan mieheen kameran takana.

– Tää koko dokkari ja sen perimmäinen ajatus oli et ehkä ihmiset tän myötä tajuaa et mun työ ei oo vaan kolmen tunnin live päivässä, Rissanen kiteyttää.


>> Lue myös: Dokumenttiprojekti päättyi Pietolan taukoon - päätös jatkosta tapahtuu vuoden loppuun mennessä

Linkki kyselyyn