Dokumenttiprojekti päättyi Pietolan taukoon - päätös jatkosta tapahtuu vuoden loppuun mennessä

Kun dokumenttisarja tuli ensimmäisen kerran puheeksi, Hietala pohti, onko hänestä lähtemään mukaan tällaiseen projektiin. 

– Mä oon välillä turhan epävarma itsestäni, vaikka se ei ulospäin näkyisikään. Niklaksen kanssa on käyty pitkiä keskusteluja siitä, miltä dokumentti tulee näyttämään ulospäin ja hän on ollut kyllä todella hyvä tuki tässä, Hietala kuvailee.

– Varsinkin tämän projektin aikana olen oppinut, ettei elämä ole niin vakavaa, eikä sillä ole niin paljon väliä mitä muut tulevat tästä ajattelemaan, Hietala pohtii.

Dokumentin jaksoissa käydään läpi ammattipelaajan arkea ja kaikkea sitä, mitä siihen kuuluu sekä myös Hietalan henkilökohtaista elämää. Viimeisessä jaksossa käydään läpi tapahtumia, jotka johtivat siihen, että Hietala siirtyi syyskuussa pois KOVAn aktiivisesta CS:GO-kokoonpanosta.

– Koko projekti on mennyt hyvin ja ollaan saatu hyvää sisältöä, vaikka toisaalta hommat menivät vähän huonosti tässä loppuvaiheessa, Hietala toteaa.

Kameran pyöriminen ei haitannut pelaamista

Jotta Hietalan elämää saatiin dokumenttijaksoissa esiin mahdollisimman paljon, oli kuvauksesta vastuussa KOVAn videotuottaja Niklas Vuorenmäen lisäksi Hietalan oma tyttöystävä. Kameran edessä ei juuri jännittänyt olla, mutta mainosvideoiden kuvaamiset Hietala koki haastaviksi.

– Mainosvideon kuvaukset olivat ehkä vähän vaikeat. Pieninkin näytteleminen on niin kaukana siitä, mitä haluan tehdä, joten se oli raskas kokemus omalla tavallaan, Hietala muistelee.

Muuten hän on pyrkinyt olemaan avoin kameran edessä ja hän kokee, että on voinut olla oma itsensä, vaikka pientä lisästressiä lähes jatkuvasti pyörivä kamera toikin pelaajan arkeen.

– Kyllähän siihen vähän ylimääräistä aikaa kului, mutta en mä nähnyt sitä mitenkään negatiivisena, vaan enemmän se antoi sellaista lisäpotkua, Hietala kuvailee.

Päätös pelaajauran suhteen tapahtuu tämän vuoden loppuun mennessä

Kuten dokumentissakin käy ilmi, Hietala on nyt viime kuukaudet pitänyt taukoa pelaamisesta, mutta hän ei ole käyttänyt aikaa vain peukaloita pyöritellen. Sen lisäksi, että hän on viettänyt enemmän aikaa perheensä kanssa, hän on myös pelannut Valorantia, eikä CS:GO ole myöskään täysin unohtunut.

– Tän tauon aikana mun oli tarkotus miettiä, mitä mä teen jatkossa. Tää on tehnyt mulle tosi hyvää ja elämä näyttää tällä hetkellä todella valoisalta.

Ollessaan lomailemassa vanhemmillaan Kuusamossa Hietala näki Twitterissä postauksen, jossa etsittiin CS:GO-valmentamisesta kiinnostuneita, ja hän päätti kokeilla, olisiko tässä hänen tilaisuutensa. Sen jälkeen Hietala on valmentanut muutamaa porukkaa ja kokenut työn antoisaksi.

– Valmentaessa pelin näkee niin eri näkökulmasta, ja ainakin toistaiseksi jatketaan tällä linjalla, kun pelaaminen ei maistu, Hietala toteaa.

Hietalan ammattipelaajaura on kestänyt yli kymmenen vuotta, eikä hän halua tehdä päätöstä suuntaan tai toiseen hätiköidysti. Hän on pallotellut mielessään mahdollisuuksia jatkaa CS:GO:n parissa, siirtyä Valorantiin tai siirtyä valmentajaksi - tai mahdollisesti kokonaan pois alalta. Hietala kuitenkin painottaa, että näin suurta päätöstä ei voi tehdä hetkessä tai pelkällä tunteella, vaan hän haluaa pohtia kaikkia puolia rauhassa. Valmennusta on kuitenkin luvassa niin tälle kuin ensi vuodelle.

Siitä huolimatta, että pelaaminen päättyi ainakin hetkeksi hieman yllättäen, on Hietala kokonaisuudessaan tyytyväinen niin omaan tilanteeseensa kuin myös dokumenttiprojektiin. 

– Totta kai mä haluan kiittää KOVAa tästä mahdollisuudesta ja erityisesti Mattia ja Niklasta. Niklas on tässä projektissa ollut vähä niinkuin terapeuttina, kun on ohjannut ja kuvannut ja ymmärtänyt ihmisen sielunmaisemaa, Hietala totetaa.


>> Lue myös: Striimeissä näkyy naurava ja hullutteleva Spamned - dokumenttiprojektissa paljastuu vakavampi Teemu

Linkki kyselyyn