Esport-pelaajia

YTK-Yhdistys ja KOVA Esports
selvittävät yhdessä ammattien muutosta

Ammatit ja työelämä muuttuvat jatkuvasti. Toisen silmissä hömpötys voi olla toiselle leipätyö. KOVA Esports ja YTK-Yhdistys avaavat vuoden 2021 aikana yhdessä, mitä tarkoittaa, kun ammattina on esports, pelaaminen ja striimaaminen.

Viime vuosina on laajasti keskusteltu uusista ammateista sekä uusista tavoista tehdä töitä. Teknologian kehityksen myötä on syntynyt täysin uusia aloja, jotka työllistävät jo useita tuhansia ihmisiä pelkästään Suomessa - kuten esimerkiksi esports. Ala kasvaa ja kehittyy, ja uusia työtehtäviä aukeaa jatkuvasti. YTK-Yhdistyksen ja KOVA Esportsin yhteistyössä tullaan kuluvan vuoden aikana seuraamaan kahden alan edustajan, CS:GO-pelaaja Lauri “Pietola” Hietalan ja striimaaja Teemu “Spamned” Rissasen elämää ja tutustumaan tarkemmin siihen, mitä he oikeasti tekevät työkseen.

Tutustumismatkaa seurataan KOVAn kanavissa sekä osoitteessa ammattinaesport.fi, jonne on koottu niin pelaamisessa hyvin sisällä oleville Behind the Scene -materiaalia kuin myös esports-noviiseille, jotka pääsevät tätä kautta tutustumaan tarkemmin uusiin ammatteihin “kilpapelaaja” ja “striimaaja”.

Yhteistä kieltä sukupolvien välille

– Työelämän muutosta on vaikea konkretisoida esimerkiksi meidän 250 000 jäsenelle muuten kuin todellisten esimerkkien kautta. Ammatikseen pelaavat tai striimaavat ovat havainnollinen esimerkki siitä, että niiden asioiden ympärille, joihin ihmiset haluavat aikaansa käyttää, syntyy uusia työpaikkoja ja ammatteja, kertoo YTK-Yhdistyksen johtaja Ilona Kangas. – Meillä on noin 250 000 jäsentä, joille on kiva kertoa esimerkiksi myös siitä, että kotona pelaamista harrastava nuori ei ole pelkästään hankala teini, vaan mahdollisesti tulevaisuuden työelämään harjaantuva nuori, Kangas jatkaa.

KOVA haluaa olla mukana kehittämässä e-urheilusta entistä vastuullisempaa alaa Suomessa. Yhteistyö YTK-Yhdistyksen kanssa tuo lisää tietoa e-urheilusta niin pelaamisesta kiinnostuneille kuin niillekin, joille pelaaminen ja e-urheilu ovat vielä tuntemattomampia käsitteitä. Avainsanoja yhteistyössä ovatkin uuden oppiminen ja ymmärtäminen.

– Pääsemme yhteistyössä tutustumaan tarkemmin siihen, mitä uudet ammatit kilpapelaaminen ja striimaaminen pitävät sisällään. Me KOVAlla olemme erittäin onnellisia, että voimme vaikuttaa kyseisten ammattien mielikuvaan sekä mahdollisesti herättää mielenkiintoa pelaamiseen myös isommassa yleisössä, KOVAn Matti Orava iloitsee.


Lisätietoja:

Ilona Kangas, johtaja, YTK-Yhdistys
050 590 7853, [email protected]

Matti Orava, Head of Partnerships
​​​​​​​045 343 2560, [email protected]

Linkki kyselyyn