Pitäisiköhän lakia muuttaa? -kampanjan kuvituskuva

YTK Työttömyyskassa voisi auttaa jäseniään työllistymisessä – kampanjoi lakimuutoksen puolesta

YTK Työttömyyskassa kampanjoi maalis-huhtikuussa tavoitteenaan saada työttömyyskassoille mahdollisuus auttaa ja tukea jäseniään työllistymisessä. Työttömyyskassoilla on jatkuva yhteys satoihin tuhansiin työnhakijoihin, mutta nykyisen lainsäädännön mukaan ne eivät saa tukea jäseniään työllistymisessä. 

YTK Työttömyyskassan tehtävä on järjestää jäsenilleen ansioturva esimerkiksi työttömyyden, osa-aikatyön tai lomautuksen ajalle. Työttömyyskassalain mukaan kassat eivät saa tehdä muuta. Olisi kuitenkin luontevaa, että kassat voisivat auttaa jäseniään myös työllistymisessä – ovathan kassat jo jäsentensä taloudellisena tukena, jos nämä kohtaavat työttömyyttä.

YTK Työelämä, joka on yhdistys henkilöille, jotka ovat YTK Työttömyyskassan jäseniä, auttaa jo nyt erilaisilla tavoilla työllistymisessä. YTK Työelämäkään ei toisaalta saa ilman jäsenen omaa halua ja ilmoitusta ohjata tätä työllistävien palveluiden ääreen automaattisesti. Jos YTK Työttömyyskassa saisi tukea työllistymisessä, se voisi välittää YTK Työelämälle jäsenen suostumuksella tiedon työttömyydestä ja kohdentaa hyödyllisiä palveluita oikeaan suuntaan. 

Pitäisiköhän lakia muuttaa -kampanjan sivuilta voit lukea, miten YTK Työttömyyskassa voisi auttaa jäseniään työllistymisessä. Löydät myös tietoa jäsenten ajatuksista sekä siitä, kuinka paljon julkista rahaa säästyisi, jos työttömyyskassat saisivat auttaa jäseniään työllistymisessä.  

Pitäisiköhän lakia muuttaa? -kampanja näkyy katukuvassa, mediassa ja sosiaalisessa mediassa 21.3.–18.4. välisenä aikana. Ehkä oletkin jo törmännyt kampanjan viesteihin? 

Mitä mieltä sinä olet? Tutustu kampanjasivuun ja kerro samalla omista näkemyksistäsi: ytk.fi/muutetaanlakia.

#muutetaanlakia @ytkpalvelut 

Linkki kyselyyn