Kaksi sormea, joille on piirretty kasvot nauravat vierekkäin. Ystävä, olen tukenasi. YTK.

Ystävyys luo hyvinvointia arkeen

Työelämässä on toisinaan hetkiä, jolloin hommat ei suju, arki stressaa ja pomokin kenkkuilee. Tai ehkä työn menettäminen aiheuttaa huolta tulevasta ja uuden työn etsiminen saa uskon omiin kykyihin horjumaan. Tällaisina hetkinä omasta hyvinvoinnistaan huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää ja siinä ystävillä on iso rooli!

Pyysimme Facebook-sivullamme tarinoita ystävyydestä. Näissä vastauksissa oli selkeästi nähtävissä se, kuinka pienistä ja arkisista asioista ystävyys rakentuu: jaetut yhteiset ilot ja surut, huomiointi ja auttaminen arjessa, illallinen tai vaikka hyvin suomalaisittain kunnon kahvit ystävän kanssa.

Ystävistä ja verkostoista on apua monissa eri tilanteissa. Varsinkin työttömyysaikana on vaarana, että sitä tulee jämähtäneeksi kotiin, kun arjen rutiinit eivät enää pyörikään samalla tavalla. Kannattaakin pyytää ystävä mukaan tapahtumiin tai vaikka yhdistystoimintaan ja tuoda sitä kautta erilaista sisältöä elämään. Ystävien avulla voi lopulta löytyä vaikka uusi työpaikka!

Lähes kaikissa vastauksissa korostui kuitenkin tärkeimpänä ystävyyden merkkinä se, että on aidosti läsnä. Pelkkä kuunteleminen ei riitä, vaan on myös kuultava, mitä ystävä sanoo. Kysythän tänään työkaveriltasi, mitä hänelle kuuluu tai pyydä ystävä iltalenkille ja jaetaan tällä tavalla hyvää oloa ympärillemme!


Arvoimme 2 leffalippupakettia kaikkien vastaajien kesken. Toivotamme mukavia leffaelämyksiä voittajille ja heidän ystävilleen! Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Ystävyydestä sanottua

"Tärkeintä on kuunnella, olla vierellä, nostaa ylös sängyn pohjalta, kun siihen on mahdollisuus. Myös käytännön apu mahdollisuuksien mukaan."

"Mitä Sinulle oikeasti kuuluu? se on aika tärkeää kysyä. Muutenkin tuki ja turva. Molemmin puolin."

"Olen auttanut arjessa tiskaamalla, laittamalla ruokaa ja auttamalla siivoamaan. Yhdessä sieltä sitten noustaan!"

 "Autoin ystävääni työhakemuksen kirjoittamisessa ja hän sai hakemuksen avulla työpaikan pitkän työttömyyskauden jälkeen."

Linkki kyselyyn