Ville ja Alexandra vaikuttavat YTK-Yhdistyksen opiskelijajäsenyyden kehittämiseen

YTK-Yhdistys ry teki paitsi opiskelijakyselyn noin 2000 nuorelle, myös etsi uudelle opiskelijajäsenyydelle kasvoja. Haussa oli kaksi 18–25-vuotiasta sanavalmista opiskelijaa toimimaan YTK-Yhdistyksen edustajina opiskelijoille suunnatussa viestinnässä. Valitut kasvot vaikuttavat myös opiskelijajäsenyyden kehittämiseen.

Haku opiskelijakasvoksi päättyi 13.4. ja valituksi tulivat Rakennetun ympäristön koulutusohjelmassa Aalto yliopistossa opiskeleva Ville Alasalmi, 24 ja Savoniassa wellness tradenomiksi opiskeleva Alexandra Niemitunturi, 21.  Ville ja Alexandra edustavat YTK:n mielestä hienosti nuoria, jotka ajattelevat itsenäisesti, ovat aktiivisia ja näyttävät omalla esimerkillään, miten rakennetaan polkua hyvään työelämään vaikuttamalla ja olemalla aktiivisia.

Alexandraa huolettaa tulevaisuuden työelämässä, miten pysyä ajan tasalla ja kilpailussa mukana. ”Mutta pakko on olla rohkea, et muuten saa tietää, toimiiko oma idea, lähteekö se lentoon vai ei”, sanoo Alexandra.

Tulevaisuuden työelämässä Villeä puolestaan huolestuttaa se, löytyykö töitä.

"Oma opiskelualani on suhdanteista riippuvainen. Nyt huomaa, että talous on nousussa ja rakennetaan paljon, minkä ansiosta työvoimasta on pula. Monet opiskelijatkin pääsevät helposti töihin, mutta esimerkiksi viisi vuotta sitten tilanne oli aivan toinen. Toisaalta tämä ala on sellainen, että hyville osaajille löytyy aina tekemistä”, Ville arvelee.

YTK-Yhdistyksen opiskelijajäsenyys on Turusta kotoisin olevalle Alexandralle ajankohtainen.

”YTK-Yhdistyksen #tulevaisuudenpeloton -kampanja on minulle ajankohtainen, koska muutaman vuoden päästä minulla on siirto työelämään edessä. Lisäksi haluan kannustaa muita nuoria siihen, ettei tulevaisuutta ja työelämää kannata pelätä.”

”En itsekään ole muita ihmeellisempi, vaan minulla on muiden nuorten kanssa samat lähtökohdat ja pelkään samoja asioita. Täytyy kuitenkin olla sinnikkyyttä tehdä paljon duunia ja rohkeasti toteuttaa itseään, tehdä juttuja, jotka kokee omikseen jotta pärjää”, Alexandra toteaa.

Alun perin Kajaanista kotoisin oleva Ville päätti hakea YTK-Yhdistyksen opiskelijakasvoksi huomattuaan ilmoituksen somessa ja kiinnostui, koska on toiminut opiskelijajärjestöissä aktiivisesti.

”YTK-Yhdistys tarjoaa opiskelijoille neuvontaa ja työuran edistämistä, mille on tarvetta etenkin niillä opiskelijoilla, jotka ovat siirtymässä työelämään. Lähdin mielelläni mukaan kampanjaan”, sanoo Ville.

YTK-Yhdistykseen on ollut mahdollista liittyä opiskelijajäseneksi maaliskuun alusta lähtien. Jäsenyyden ja #tulevaisuudenpeloton - kampanjan tarkoituksena on kertoa siitä, miten YTK-Yhdistys turvaa nuoren tulevaisuutta, jonka ansiosta nuori voi olla #tulevaisuudenpeloton.

Katso lisää täältä.

Linkki kyselyyn