Nainen istuu kahvilassa tietokoneen ääressä

Vaatimattomuus ei kaunista: 5+1 syytä, miksi oma osaaminen kannattaa tehdä näkyväksi

Aiemmin viilattiin yhtä CV-dokumenttia, nykyään oman osaamisen esille tuomiseen on huomattavasti enemmän kanavia ja keinoja. Lue väitöskirjatutkija, lehtori Kati Koivusen vinkit, miksi omaa brändiä kannattaa rakentaa työelämässä, olit sitten johtaja, asiantuntija tai työntekijä!

 1. Saat helpommin töitä
  ”On useita tutkimuksia, jotka osoittavat, että oman osaamisen brändääminen vaikuttaa suoraan henkilön työllistettävyyteen eli siihen, millaista lisäarvoa työntekijän nähdään tarjoavan työnantajalle. Tämä taas on tietysti suoraan kytköksissä varsinaiseen työllistymiseen.”​​​​​​​
 2. Tunnet paremmin itsesi ja osaamisesi
  ”Omaa asiantuntijabrändiä rakentaessa tulee mietittyä kunnolla myös omia vahvuuksiaan, arvojaan ja tavoitteitaan. Tällä taas on tutkitusti vaikutusta mm. työtyytyväisyyteen, motivaatioon sekä useisiin työelämätaitoihin, kuten ajan hallintaan, itsensä johtamiseen ja verkostoitumistaitoihin. Nämä kaikki taas osaltaan lisäävät merkittävästi työllistettävyyttä.”
 3. Sosiaalinen pääoma lisää myös taloudellista pääomaa
  ”Kun saavutat näkyvyyttä ja ajatuksiasi arvostetaan alan sisällä, syntyy positiivinen kierre ja kanssasi halutaan tehdä yhteistyötä. Tästä taas seuraa useimmiten myös taloudellista hyötyä, sillä voit valita hommasi ja pyytää enemmän palkkaa tai palkkiota.”

 4. Sinusta on enemmän hyötyä organisaatiollesi
  ”Yritykset ja organisaatiot hyötyvät alalla arvostetuista tekijöistä. He mm. helpottavat yhteydenpitoa kumppaneihin, edistävät tiedon jakamista, lisäävät luottamusta ja toimivat osaltaan organisaation kasvoina, joihin esimerkiksi asiakkaiden on luontevaa olla yhteydessä.”

 5. Luottamus lisääntyy
  ”Nykyään työurat ovat pirstoutuneita ja töitä tehdään erilaisissa kokoonpanoissa. On hirveästi etua, jos osaamisesi tunnetaan. Luottamus uusien ihmisten kanssa syntyy nopeammin ja yhteistyö helpottuu.”​​​​​​​

+1. Löydät piilotyöpaikkoja!

"Työt kulkevat yhä enemmän verkostojen ja suorahakujen kautta alasta ja tasosta riippumatta. Moni työpaikka ei tule koskaan edes hakuun. Työntekijä voi myös tarjota osaamistaan, vaikkei paikka olisi edes avoinna. Tässä vahva oma asiantuntijabrändi on tietysti suuri etu.”

Kati Koivusen kasvokuva

Juttuun on haastateltu asiantuntija, tutkija, lehtori  Kati Koivusta.


Lisää vinkkejä

Hyödyllisiä koulutuksia aiheesta löydät työelämän verkkokoulutuskirjastosta, jonka tarjoamme jäsenillemme veloituksetta yhteistyössä Eduhousen kanssa.

Katso kasvuvalmentaja Oona Kankkusen koulutukset:

​​​​​Katsellaksesi koulutuksia, sinun tulee olla rekisteröitynyt verkkokoulutuskirjaston käyttäjäksi. Jos olet jo käyttäjä, kirjaudu sisään ja klikkaa suoraan koulutuksiin yllä olevista linkeistä. Jos et vielä ole rekisteröitynyt palveluun, voit tehdä sen OMA+-palvelussa (Webinaarit ja koulutukset).

Ota LinkedIn haltuun kattavan koulutuspakettimme avulla!
Myös Juho Toivolan LinkedIn haltuun -koulutuskokonaisuus on jäsenillemme ilmainen. Verkkokoulutuksen avulla opit hyödyntämään LinkedIniä osaamisesi brändäämiseen ja työnhakuun, olitpa sitten aloittelija tai jo kokeneempi verkostoituja.

Ilmoittaudu mukaan työnhakuvalmennukseen!
Jäsenemme saavat lisäksi veloituksetta yksilöllisen Työnhaun verkkovalmennuksen, joka auttaa tunnistamaan omaa osaamista ja hyödyntämään sosiaalista mediaa työnhaussa.

​​​​​​​​​​​​​​

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Linkki kyselyyn