kalastaja virvelöi kesällä

Työnhaku päällä? Soveltuvuusarvio tulossa? Näin valmistaudut!

Toisinaan työnhaussa tulee vastaan erilaisia soveltuvuutta mittaavia testejä tai arviointeja. Niiden tarkoituksena on antaa työnantajalle ja toisaalta myös sinulle lisätietoa siitä, vastaavatko ominaisuutesi ja kykysi avoinna olevan tehtävän vaatimuksia. Tällaiset testit saattavat jännittää, varsinkin jos kerta on ensimmäinen. Tiesitkö, että voit harjoitella etukäteen netistä löytyvillä testeillä? Katso vinkkimme, miten valmistaudut soveltuvuusarviointiin!

Muutamat testien valmistajat tarjoavat testien tekijöille vinkkejä sekä mahdollisuuden kokeilla ja harjoitella soveltuvuusarviointia etukäteen. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia esimerkkejä, joita voit testata ilmaiseksi:

Cubiks

Henkilöarviointeja Suomessa ja maailmalla tarjoava Cubiks antaa nettisivuillaan mahdollisuuden harjoitella heidän testejään varten muutamien esimerkkikysymysten avulla. Lisäksi he kertovat avoimesti omasta arviointiprosessistaan ja antavat hyviä vinkkejä arviointiin tulijalle.


Aon (entinen Cut-e)

Myös Aon, joka tunnettiin ennen nimellä Cut-e, tarjoaa mahdollisuuden harjoitella heidän testeihinsä vastaamista. Kuten Cubiksilla, myös Aonin sivuilta löytyy hyviä vinkkejä testeihin valmistautumista varten. Heidän harjoittelusivustonsa on englanninkielinen.


SHL

Perinteikkäämpi palveluntarjoaja SHL on koonnut erityisesti englanninkielisille sivuilleen runsaan valikoiman testejä harjoittelua varten.

Suomenkielisiltä sivuilta löydät vinkkejä ja esimerkkikysymyksiä, mutta harjoitustestejä ei valitettavasti suomeksi ole saatavilla.


Clevry

Äskettäin nimensä Clevryksi vaihtanut, Studentworkin ja Sharperin kanssa yhdistynyt Psycruit, tarjoaa sivuillaan vinkkejä psykometrisiin testeihin valmistautumiseksi, sekä muutamia esimerkkikysymyksiä.


Eri testeihin kannattaa tutustua monipuolisesti, vaikkei soveltuvuusarviointi olisikaan juuri nyt sinulle työnhaussa ajankohtaista. On todennäköistä, että jossakin kohtaa työnhakuprosessiasi saat kutsun myös soveltuvuusarviointiin, joten harjoittelu etukäteen testien logiikan ymmärtämiseksi ei ole lainkaan pahitteeksi.

Kokeile rohkeasti ja opi uutta!

Linkki kyselyyn