Osaaminen näkyviin -viikko 30.8.-10.9. YTK-Yhdistys Sitra

Harva tunnistaa omaa osaamistaan - kokosimme kattavan työkalupakin työnhakuun

Tämän päivän työmarkkinoilla korostuu oman osaamisen esiintuominen, mutta sepä ei olekaan aivan helppoa. Moni kaipaa konkreettista apua oman potentiaalin tunnistamiseen, sanoittamiseen ja houkuttelevuuden lisäämiseen. Kokosimme kattavan osaamisen sanoittamisen työkalupakin yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa osana Sitran Osaaminen näkyviin -kampanjaa. Lue lisää ja kokeile!

Työssä ja työnhaussa törmää entistä useammin tilanteisiin, joissa omia kykyjä ja kokemusta pitäisi osata sanoittaa monipuolisemmin kuin pelkän koulutustaustan tai työhistorian kautta. Monet pohtivat, mitä kaikkea kertoa työhakemuksessa, cv:ssä, LinkedIn-profiilissa tai työelämäverkostoissa omasta osaamisesta. Ylipäätään omien vahvuuksien hahmottaminen voi olla haasteellista.

“Osaamisen tunnistamisen haasteet liittyvät yhteiskunnallisesti paljon puhuttuun osaajapulaan ja kohtaanto-ongelmiin. Metsurista ei yhtäkkiä saada sairaanhoitajaa, mutta elinikäistä oppimista voi jokainen harjoitella monin tavoin. On tärkeää huomata, että osaamista ja kokemusta kertyy muuallakin kuin tutkinnon tai työn kautta, esimerkiksi vapaa-aikana, harrastuksissa, luottamustoimissa ja vapaaehtoistyössä. Näiden näkyväksi tekeminen ja hyödyntäminen voi lisätä merkittävästi työllistymis- ja uramahdollisuuksia”, sanoo YTK-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Ilona Kangas.

Osaamisen tunnistaminen edellyttää opettelua​​​​​​​

”Osaamisen tunnistamisen ja sanoittamisen haasteet tulevat vastaan lähes kaikissa kohtaamisissa jäsentemme kanssa. Niistä puhutaan ura- ja työnhakuvalmennuksissa, webinaareissa ja koulutuksissa, CV-työpajoissa ja jäsenten viesteissä. Siksi halusimme tuoda mahdollisimman konkreettisen työkalupakin avuksi Osaaminen näkyviin -kampanjan avulla”, kertoo kehityspäällikkö Mirva Puranen.

Työkalupakista löytyy:

  • Punainen lanka -harjoitus
  • Erätauko-keskustelutilaisuus ja Erätauko-menetelmän esittely
  • Laaja “Osaamisen tunnistaminen ja vinkit työnhakuun” -koulutus käytännöllisine harjoituksineen (mm. Vinkkejä piilotyöpaikkojen löytämiseen ja cv:n rakentamiseen)
  • “Vinkit tehokkaaseen työnhakuun” -videokoulutus
  • Osaamisen tunnistamisen opas ja työyhteisötaitojen testi

​​​​​​​Sitran koordinoimilla Osaaminen näkyviin -teemaviikoilla 30.8.-12.9. osaamisen tunnistamisen tapoja ja työkaluja on nostettu esille yhteensä yli 350 toimijan voimin.  Osaaminen näkyviin -työkalupakki on koottu yhteistyössä yhdistyksen jäsenetuihinkin kuuluvien Eduhouse-verkkokoulutustenWorkday Designers -uramuotoilun, Cimson-työnhakuvalmennuksen sekä Renesans Oy:n ennakoivan urasuunnittelun kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Linkki kyselyyn