Osaaminen näkyviin -viikko 30.8.-10.9. YTK-Yhdistys Sitra

Tee osaamisestasi näkyvää, hyödynnä teemaviikon tapahtumat ja työkalut

Mietitkö usein, miten saisit osaamisesi, kykysi ja kokemuksesi parhaiten näkyväksi? Miten esittelet itsesi työelämän verkostoissa? Mitä työhakemuksessa, CV:ssä tai Linkkari-profiilissa tulisi olla? Tunnetko ylipäätään vahvuutesi ja mihin haluat potentiaaliasi käyttää? Työelämän jatkuvassa muutoksessa oma suunta voi joskus kadota ja näkymät olla välillä sumeitakin, mutta ei huolta – apua löytyy kyllä. Lue lisää ja hyödynnä Osaaminen näkyviin -teemaviikkojen koko anti!

Tervetuloa kanssamme Osaaminen näkyviin -viikoille 30.8.-12.9.

Teemaviikkojen tavoitteena on monin eri tavoin auttaa ihmisiä huomaamaan osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja nostaa aihetta julkiseen keskusteluun. Sitran koordinoimille teemaviikoille kootaan mukana olevien tahojen järjestämiä tapahtumia aiheen ympäriltä, sekä erilaisia osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen liittyviä työkaluja sekä jäsenillemme räätälöity työkalupakki, joiden avulla pääset harjoittelemaan käytännössä.

Katso video!

Osaaminen näkyviin video

Miksi ja miten osallistua?

Törmäämme osaamisen tunnistamisen ja sanoittamisen haasteisiin kaikkialla – esimerkiksi webinaareissa, LinkedIn-koulutuksissa, ura- ja työnhakuvalmennuksissa ja CV-työpajoissa. Siksi haluamme käyttää tämänkin mahdollisuuden hyväksi ja auttaa jäseniämme uudistumaan ja oppimaan verkkotapahtumien, työkalujen ja Erätauko-keskustelujen avulla.

Haastoimme mukaan yhteistyökumppanimme ja kokosimme yhdessä Osaaminen näkyviin -työkalupakin avuksi osaamisen näkyväksi tekemiseen. Mukana ovat jo Workday Designersin uramuotoiluEduhousen verkkokoulutukset, Cimsonin työnhakuvalmennus ja Renesansin ennakoiva urasuunnittelu.

Näin otat hyödyn irti Osaaminen näkyviin -viikosta:

 1. Tutustu Osaaminen näkyviin -työkalupakkiin tästä

  Kokeile eri työkaluja rohkeasti, tekemällä oppii! Työkalupakista löydät harjoituksia oman osaamisen tunnistamiseen ja reflektointiin, uramuotoiluun ja -suunnitteluun sekä työnhakuun liittyen. Muista myös hyödyntää Sitran kokoamat työkalut!​​​​​​​
 2. Lue blogistamme osaamisen tunnistamisesta ja kehittämisestä

  Katso blogi osaamisen tunnistamisesta työnhaussa ja verkostoitumisessa ja tutustu myös vierasblogissamme asiantuntijan vinkkeihin!
 3. Tutustu teemaviikon tapahtumien tallenteisiin

  Klikkaa aloitustapahtuman tallenteeseen tästä! Vaikka oman osaamisen huomaaminen voi olla hankalaa, voi sitä harjoitella. Tapahtumastartissa 30.8. kuulet 350 toimijan kanssa koottuja vinkkejä ja keinoja osaamisen näkyväksi tekemiseen.

  Kiinnostaako sinua erityisesti osaamisen tunnistaminen asiantuntijatyössä? Katso tallenne verkkotapahtumasta ja kuulet näkökulmia siitä, miten työssä ja vapaa-ajalla jatkuvasti kertyvä osaaminen saadaan näkyviin.

Tietoa hankkeesta

Sitran koordinoimassa hankkeessa on mukana meidän lisäksemme noin 350 muuta organisaatiota - yrityksiä, kansalais- ja työväenopistoja, opintokeskuksia, järjestöjä, oppilaitoksia, työeläkeyhtiötä ja julkisia toimijoita.

Mahtavaa tukea yhdessä ihmisiä osaamisen tunnistamisessa!

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Linkki kyselyyn