Juho Toivola LinkedIn kouluttaja henkilökuva YTK-Yhdistys

LinkedIn-profiili kuntoon! Täydennä oma profiilisi ja haasta kaveri mukaan!

Kutsumme sinut mukaan YTK-Yhdistyksen ja Juho Toivolan yhteiseen LinkedIn-profiilihaasteeseen! LinkedIn-webinaarissamme saimme eniten kysymyksiä siitä, minkälainen on toimiva ja hyvä profiili, joten kokosimme sinulle vinkit sen päivittämiseksi. Laita siis profiilisi kuntoon ja haasta verkostosi mukaan - lisää haasteeseen hashtag #profiilihaaste ja tägää @ytkyhdistys ja @juhotoivola! Lue lisää ja osallistu!

Päivitä Linkedin-profiilisi – muista ainakin nämä vinkit:

 1. Aloita valitsemalla profiilin kieli. Valinta kannattaa tehdä oman työkentän ja verkostojen mukaisesti. Jos työskentelet pääasiassa Suomessa, suomenkielisten ihmisten kanssa, voit kirjoittaa profiiliksi suomeksi, mutta jos työhösi liittyy kansainvälisyyttä, kirjoita profiili englanniksi.
 2. Lisää profiiliisi tunnistettava kuva sinusta.
 3. Erotu taustakuvan avulla. Valitse esim. omaa itseäsi ja kiinnostuksen kohteitasi kuvaava kuva, tai tee kuva, jossa kerrot hiukan itsestäsi, yhteystietosi tms.
 4. Päivitä headline-teksti. Siitä on hyvä käydä ilmi oma tavoite. Jos olet esimerkiksi hakemassa töitä, etsit yhteistyökumppaneita tai asiakkaita, kerro siitä. Headline-teksti näkyy haussa samalla lailla kuin valokuva, joten on olennaista, mitä siinä itsestäsi kerrot.
 5. Jos haet töitä, lisää Open to work-osio aktiiviseksi. Voit valita sen näkyviin vain recruiter-lisenssin omaaville tai kaikille käyttäjille.
 6. Panosta About-esittelykentän sisältöön. Esittelyssä kerrotaan yhteenvedon omaisesti omasta osaamisesta ja kokemuksesta. Kerro myös, mikä sinua kiinnostaa ja missä näet itsesi tulevaisuudessa, ja minkälaisia ammatillisia tavoitteita sinulla on. Jotkut lisäävät esittelyyn myös omaan erityisosaamiseen liittyvän avainsanalistan.
 7. Täytä myös Experience-osio eli työhistoria huolellisesti. Kannattaa kertoa työhistoriastasi tarpeeksi ja avata työtehtäviäsi, vastuitasi ja onnistumisiasi mahdollisimman paljon. Listaa ainakin tuoreimmat sekä tärkeimmät työpaikkasi.
 8. Myös keskeisimmät koulutukset kannattaa lisätä profiiliin. Lisäksi voit hyödyntää profiilin muita osioita erilaisten lisenssien ja sertifikaattien lisäämiseksi. Profiiliin voi lisätä osioita Add profile section-valikon kautta.
 9. Lopuksi tarkista profiilisi näkyvyysasetukset. Jos haluat tulla löydetyksi, kannattaa profiilista tehdä julkinen. 

Lisää vinkkejä löydät blogistamme, jonne kokosimme laajan kattauksen usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia LinkedInistä, klikkaa blogiin tästä!

Tule LinkedInissä mukaan haasteeseemme ja haasta kaverisikin! 

 • Laita profiilisi kuntoon yllä olevien vinkkiemme avulla. Muista hyödyntää myös ilmainen jäsenetusi laajaan LinkedIn-koulutuskokonaisuuteen.
 • Tee LinkedIn-julkaisu aiheesta ja haasta verkostosi mukaan: lisää haasteeseen hashtag #profiilihaaste ja tägää @ytkyhdistys ja @juhotoivola sekä haastamasi henkilöt verkostostasi.

Linkedin-kouluttaja Juho Toivolan täsmäohje:

"Tärkein vinkkini on kertoa profiilissa nykyhetken lisäksi myös tulevaisuudesta ja mitä jatkossa haluat tehdä. Varmista myös, että pääasiallinen tavoitteesi välittyy profiilisi eri osioista. Hyödynnä siis kaikki mahdollisuudet kertoa ihmisille, missä asioissa sinuun voi olla yhteydessä ja mikä ensisijainen tavoitteesi on."

Linkki kyselyyn