Kuinka voida työelämässä kokonaisvaltaisesti paremmin?
Hyvinvointi on tasapainoisen elämän edellytys, mutta sen toteuttaminen ei aina ole niin helppoa kuin siitä puhuminen. Olemme päättäneet vuonna 2022 kokeilla jäsentemme avuksi ja iloksi uutta Työelämäkuntoon-konseptia, jotta jokaisella olisi mahdollisuus saada itselleen sopivalla tavalla hyvää oloa ja kuntoa omaan elämäänsä. Lue lisää!
”Meidät havahdutti tilastot, joiden mukaan esimerkiksi yli 50-vuotiaiden naisten liikkuvuus on jo selvästi heikentynyt, vaikkapa kyykkyyn pääseminen saattaa olla monelle hankalaa. Työelämän kuormittavuudesta puhutaan, mutta emmehän me kuormitu vain työssä, vaan myös vapaa-ajalla milloin mistäkin syystä. Työterveys ei huolla ihmistä välttämättä kokonaisuutena ja terveydenhuolto taas jättää työelämän usein huomiotta, joten lähdimme pohtimaan, voisimmeko me auttaa”, sanoo YTK-Yhdistyksen johtaja Ilona Kangas.
YTK-Yhdistykseen kuuluu noin 250 000 työikäistä ihmistä, kaikista ammateista, ikäluokista, sukupuolista ja eri puolilta Suomea. ”Meitä kiinnosti pohtia, että mitä jos me olisimme se yhdistävä tekijä työelämän ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin välillä. Kysyimme tätä myös jäseniltämme ja saimme selviä signaaleja siitä, että hyvinvoinnin palvelut kiinnostavat ihmisiä.”
Alkuun helpolla 1-2-3- metodilla
YTK-Yhdistyksessä päätettiin mahdollistaa kokonaisuus, joka olisi jokaiselle kunnosta katsomatta helppo ottaa avuksi ja ohjenuoraksi. ”Ensimmäinen asia on ymmärtää, minkälainen oma lähtötilanne on. Siksi tarjoamme jäsenillemme hyvän alennuksen Puhti-terveysmittauksesta. Ymmärryksen jälkeen voi alkaa opetella ja siinä apunamme ovat Optimal Performancen Joni ja Kaisa Jaakkolan luennot ravinnosta, unesta, palautumisesta, stressinhallinnasta sekä treenistä, liikunnasta ja aktiivisuudesta - ilmaiseksi jäsenillemme. Lopulta kyse on kuitenkin siitä, että opeista on tehtävä tapoja ja siihen apuna ovat jäsenille räätälöity ilmainen Yogaia-hyvinvointiohjelma, mindfulness-kurssit veloituksetta ja hyvät edut muista verkkotyökaluista”, kertoo Kangas.
Pilottivuodesta oppeja jatkoon
Vuoden 2022 aikana YTK-Yhdistyksessä seurataan palautetta ja uudenlaisten palveluiden käyttöä. ”Seuraamme kiinnostuksella osallistumisia luennoille ja etujen käyttöä ja toivomme tietenkin, että saamme paljon palautetta jäseniltämme, jotta osaamme kehittää kokonaisuutta toivottuun suuntaan. Hyvinvoinnin kokonaisuus on niin laaja, että aloitamme kokeilemalla. Ehkäpä ensi vuonna otamme mukaan vielä lisää mielen hyvinvointiin liittyviä palveluita”, lisää yhdistyksen kehityspäällikkö Mirva Puranen.
