Joelin tarina minussa on mahdollisuuksia stipendi opiskelu alanvaihto tietotekniikka

Joelin tarina – uusi ala, uusi mahdollisuus

”Moro! Halusin vain ilmoittaa, että pääsin opiskelemaan syksyllä. Uskon, että opiskelupaikan saamisesta kuuluu iso kiitos YTK-stipendille ja sillä kustannetulle valmennuskurssille. Kiitos miljoonasti, tästä alkoi uudet tuulet tietotekniikan alalla. Terveisin, Joel"

Halusimme jakaa kanssanne iloisen esimerkin siitä, kuinka epävarmoista ajoista huolimatta uusia mahdollisuuksia voi avautua yllättävistäkin käänteistä. Viime syksynä jaoimme #MinussaOnMahdollisuuksia -stipendejä oman osaamisen kehittämiseen ja Joel oli yksi niiden saajista.

Mahdollisuuksien maksimointi toi tulosta

Joel oli vaihtamassa alaa, koska 13 vuotta sitten tapaturmassa vioittunut ranne vihoitteli raskaissa rakennustöissä jatkuvasti. ”Intohimo peleihin ja niiden suunnittelun pariin veti tietotekniikan alalle”, Joel kertoo. Työeläkeyhtiön kuntoutus tukee opiskeluaikaa, mutta ensin piti napata opiskelupaikka.

 ”Hakuvaiheessa mietin, miten voisin maksimoida mahdollisuuteni päästä opiskelemaan ja että valmennuskurssista olisi suuri apu. Kun sitten YTK-Yhdistyksen stipendit tulivat jäsenille jakoon, ajattelin että se helpottaisi isosti alanvaihtoa juurikin valmennuskurssin kustannusten osalta.”

Kun hiljattain saimme Joelilta viestin, jossa hän kertoi opiskelupaikan avautumisesta, hurrasimme kaikki yhdessä. Mahdollisuuden siemen oli tuottanut satoa! On aina upeaa saada kuulla, miten jäsenemme ovat hyötyneet ja edenneet työelämässään sekä oman aktiivisuutensa että meidän tukemme avulla. Tavoitteemme ”Autamme onnistumaan työelämän käänteissä” toteutui siis hyvin konkreettisella tavalla.

”Työelämään mahtuu monenlaisia polkuja ja välillä risteyksiä tai ojiakin ylitettäväksi. Haluamme olla juuri näissä taitekohdissa tukena ja auttaa ihmisiä löytämään oman suunnan”, summaa YTK-Yhdistyksen asiakas- ja viestintäjohtaja Ilona Kangas.

Tästä on kyse:

#MinussaOnMahdollisuuksia -stipendit

YTK-Yhdistys jakoi loppuvuonna 2019 jäsenilleen 10 000 euron arvosta stipendejä oman osaamisen kehittämiseen tai ylläpitoon liittyviin opintoihin, joiden tarkoituksena on lisätä työnsaantimahdollisuuksia tai pärjäämistä nykyisessä työssä.

Linkki kyselyyn