Hyvinvointiasi tukevat koulutukset löydät työelämän verkkokoulutuskirjastosta – katso vinkkimme sinulle!

Vuoden vaihtuminen tuo perinteisesti monille mukanaan erilaisia ryhtiliikkeitä ja omaan hyvinvointiin liittyviä lupauksia liikkua enemmän, huolehtia palautumisesta ja syödä paremmin. Toisaalta vietämme myös ison osan ajastamme työssä - tai yhtä lailla ajanjaksoja työnhaussa - joten myös sillä on väliä, että voimme hyvin työelämässämme.

Keinoja ja tukea (työ)hyvinvointisi ylläpitämiseen ja kasvattamiseen löydät YTK-Yhdistyksen jäsenmaksuun sisältyvän työelämän verkkokoulutuskirjaston tuhansien koulutusten valikoimasta. Poimimme sinulle muutamia ajankohtaisia koulutusvinkkejä alkuvuoden hyvinvointilupausten toteuttamista tukemaan!

Työelämän verkkokoulutuskirjaston käyttöönotto

Jos olet jo hyödyntänyt jäsenetusi ja ottanut työelämän verkkokoulutuskirjaston käyttöön, kirjaudu sisään ja klikkaa suoraan koulutuksiin alla olevista linkeistä. Jos et vielä ole rekisteröitynyt palveluun, voit tehdä sen jäsentemme OMA+-palvelussa osiossa Webinaarit ja koulutukset.

Vahvista omaa työhyvinvointiasi

Käytännön keinoja työhyvinvoinnin vahvistamiseen
​​​​​​​Tässä koulutuskokonaisuudessa opit, miten voit konkreettisesti vaikuttaa omaan työhyvinvointiisi. Kokonaisuus koostuu muun muassa työhyvinvoinnin määrittelystä, työkäyttäytymisestä, vaikeiden tilanteiden puheeksi otosta, palautumisesta sekä keskittymiskyvystä. Lopussa annetaan käytännöllisiä rentoutumisharjoituksia ja -vinkkejä.

Mielen hyvinvointi ja suorituskyky

Psyykkinen vahvuus 
Tässä koulutuskokonaisuudessa käsittelemme psyykkistä vahvuutta. Kokonaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat lisätä taitoaan käyttää mentaalitaitoja omien tavoitteiden saavuttamiseen, niin työelämässä kuin arjessakin. Koulutukset antavat hyvät taidot hallita stressiä ja kiirettä. 

Mielenterveyden huolto ja hallinta 
Työelämä koettelee monella tapaa mieltämme ja korona on entisestään asettanut monen arkeen uudenlaisia haasteita. Uupumus, pelko ja ahdistus rasittavat. Mitä asialle voi tehdä ja mistä edes on kyse? Koulutuskokonaisuus sopii kaikille tietotyöläisille, jotka haluavat oppia tasapainoisemman työelämän taitoja ja optimoida suoriutumistaan itseään kuitenkaan vahingoittamatta. Tulet oppimaan faktoja mielenterveydestä sekä omaksumaan uudenlaisia ajattelun näkökulmia sekä konkreettisia taitoja muun muassa rentoutumiseen, keskittymiseen ja negatiivisten tunteiden hallintaan.

Kokonaisvaltainen suorituskyky
Tiedätkö, millaiset tekijät vaikuttavat suorituskykyysi ja miten näihin osa-alueisiin voi yhdessä ja erikseen vaikuttaa? Tässä koulutuskokonaisuudessa saat tuikitärkeää ja oivalluttavaa tietoa suorituskykyysi vaikuttavista tekijöistä. Kouluttajana arvostettu huippu-urheilijoiden ja johtajien valmentaja Antti Hagqvist.

Tukea epävarmuuden keskelle ja muutostilanteisiin

Muutokset työelämässä – psyykkinen sopeutuminen työpaikan muutoksiin 
Tässä koulutuskokonaisuudessa käsitellään työelämän muutoksiin sopeutumista. Paneudumme muutoksen psykologiaan: siihen miksi muutokset tuntuvat niin hankalilta, miten ja millä keinoin ihmiset yleensä sopeutuvat muutoksiin ja mistä löytää voimavaroja työläiden muutosprosessien keskellä. 

Epävarmuuden sietäminen 
Epävarmuuden sietäminen -koulutuksen tavoitteena on vahvistaa omaa itsetuntemusta, ymmärtää oman ajattelun vaikutus toimintaan, vahvistaa palautumista ja avata näkökulmia epävarmuuden sietämisestä niin henkilökohtaisesti kuin työyhteisön näkökulmasta. Koulutus on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa vahvistaa omaa epävarmuuden sietokykyään, omaa hyvinvointia ja palautumista. Koulutuksesta saat käytännönläheisiä vinkkejä niin itsellesi kuin työyhteisönäkökulmasta.

Itsensä johtaminen ja aikasyöpöt haltuun

Ajanhallinnan Kung Fu
Tämän koulutuskokonaisuuden aikana on tarkoitus saada parempi tuntuma omaan ajanhallintaan. Ei pelkästään niin, että pystyt hallitsemaan aikaa paremmin vaan myös niin, että sinulla olisi parempi kontrolli ajankäytöstäsi. 

Fokus ja priorisointi 
Asiantuntijatyössä olet varmasti kokenut sen tunteen, että langat eivät ole enää käsissäsi. Sähköposti pursuaa, kokoukset vievät kaiken ajan ja heti kun istahdat, niin jokin rikkoo keskittymisen. Tekemistä on vain aivan liikaa ja vaikka yrität parhaasi, niin päivän päätteeksi ei ole aivan varma mitä sait aikaiseksi. Osaatko itse vastata mitä sinun tulisi saada aikaiseksi? Miten se tulisi tehdä? Ja mistä tiedät, että työ on tehty hyvin ja voit olla tyytyväinen päivääsi?

Itsensä johtaminen 
Itsensä johtaminen on yksi tärkeimmistä työelämätaidoista nyt ja tulevaisuudessa. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä paremmin voit johtaa itseäsi kohti tavoitteitasi. Tässä verkkovalmennuksessa parannat itsetuntemustasi kartoittamalla motiivejasi ja kompetenssejasi sekä mietit strategiaasi ja toimintaasi kohti tavoitteitasi.

Alkuvuoden uutuuksia ja live-webinaareja 

Helmikuussa työelämän verkkokoulutuskirjastossa julkaistaan myös kaksi mielenkiintoista ja ajankohtaista uutuuskoulutusta. 

Rotia ryhtymiseen pähkinänkuoressa – vahvista toimeenpanon taitoasi ja voi paremmin! Julkaistaan helmikuussa vk 5 / 2022

Energiaboosti 
Julkaistaan helmikuussa vk 6 / 2022
  
Osallistu myös näihin huippupuhujien live-webinaareihin! 
Live 27.1. klo 13-14 MySpeakerXEduhouse Lauri Järvilehto: Luovuus työssä ja arjessa,
Live 23.2. klo 13-14 MySpeakerXEduhouse Sami Sallinen: Taktinen neuvottelu - työelämän tärkein taito
Live 29.3. klo 13-14 MySpeakerXEduhouse Mikael Hugg: Tulevaisuuden potentiaalisi riippuu kyvystäsi luoda ja kehittää

Eikö näistä löytynyt sopivia koulutusvinkkejä?

Jos et löytänyt valitsemistamme vaihtoehdoista sopivaa, löydät verkkokoulutuskirjastosta tuhansia muita! Jos olet jo hyödyntänyt jäsenetusi ja ottanut työelämän verkkokoulutuskirjaston käyttöön, kirjaudu sisään ja etsi sinua kiinnostavia koulutuksia palvelun hakutoiminnolla. Jos et vielä ole rekisteröitynyt palveluun, voit tehdä sen jäsentemme OMA+-palvelussa osiossa Webinaarit ja koulutukset.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Linkki kyselyyn