Nainen rauhallisessa mielentilassa nojatuolilla

Huomattava laajennus jäsenpalveluihisi: Juristi auttaa nyt henkilökohtaisesti työsuhdeongelmien selvittelyssä

Jatkossa saat YTK-Yhdistyksestä entistäkin enemmän tukea ja turvaa työelämän mahdollisissa ongelmatilanteissa. Lanseerasimme vuoden alussa Lakikaveri-palvelun, jonka ansiosta voit nyt saada henkilökohtaista apua työsuhdeasioihin perehtyneeltä juristilta.

Työelämässä voi tulla vastaan kimurantteja tilanteita, mutta sinun ei tarvitse selvitä niistä yksin, sillä uusi Lakikaveri-palvelumme auttaa. Lakikaveri-kokonaisuuden alta löytyvät jäsenpalveluihisi jo aiemmin kuuluneet oikeudellinen puhelinneuvonta, laaja työsuhdetietopankki ja chatbot sekä oikeusturvavakuutus. Näiden lisäksi kokonaisuus on nyt täydentynyt henkilökohtaisella juristin selvityspalvelulla.

Selvityspalvelu on historiamme suurimpia satsauksia! Käytännössä uusi palvelu tarkoittaa, että yhteistyökumppanimme OpusLex-asianajoverkoston juristi voi ottaa työ- tai virkasuhdeasiasi – kuten maksamatta jääneet palkat tai työsuhteen päättämiseen liittyvät epäselvyydet – työpöydälleen: hän selvittää, onko toimittu väärin ja tilanteen mukaan vie asiaa eteenpäin.

Juristi voi ottaa selvittääkseen tapauksia, jotka ovat tapahtuneet, kun olet ollut jäsenenämme vähintään 6 kuukautta. Vanhempia kuin vuoden 2021 tapauksia emme kuitenkaan enää selvitä.

"Kynnys avun hakemiseksi oli todella pieni”

Testasimme juristin selvityspalvelua viime vuonna, ja kokemusta kertyi jo lähes 600 tapauksesta. Teiltä saamamme palaute on ollut erittäin positiivista! Tässä muutamia esimerkkejä:

”Kynnys avun hakemiseksi oli todella pieni, kun sain apua veloituksettomasti omasta yhdistyksestä. Tämän avun myötä sain omaa tilannettani parannettua huomattavasti¨

”Sain toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen lakimiehen laatiman kirjeen ansiosta. Olen tosi tyytyväinen palveluun.” 

YTK-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Ilona Kangas toivoo, että Lakikaverista on apua isoissa ja pienissä työelämän kiemuroissa.

”Haluamme jatkuvasti laajentaa palvelujamme ja auttaa jäseniämme hankalissa tilanteissa. Ikävät työsuhdeongelmat koskettavat onneksi vain suhteellisen pientä osaa palkansaajista – mutta, kun tilanne osuu kohdalle, on asiantuntevan juristin apu tarpeen”, kertoo Kangas. 

Miten saan Lakikaveri-palvelun käyttöön?

Kattava Lakikaveri-kokonaisuus sisältyy sellaisenaan YTK-Yhdistyksen vuosimaksuun, joka on tänä vuonna 22 euroa. Lakikaveri-palveluun kuuluvan juristin selvityspalvelun saat käyttöösi, kun olet ollut YTK-Yhdistyksen jäsen 6 kuukautta. Puhelinneuvonta, tietopankki ja chatbot ovat käytössäsi heti. Oikeusturvavakuutuksen ehdot määrittelee vakuutusyhtiö.

Minkälaisissa asioissa Lakikaveri auttaa?

Huolestunut isä katsoo tietokonetta, iloinen tyttö nojaa isän selkään.

Lakikaveri auttaa laajasti työ- ja virkasuhteeseen liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa. Lakikaveri auttaa myös YTK-Yhdistyksen jäsenenä olevia toimitusjohtajia.
 
Mahdollisia ongelmatilanteita voi olla esimerkiksi:

  • Maksamatta jääneet palkat
  • Työsopimukseen liittyvät ehdot
  • Työsopimusrikkomukset
  • Työpaikkakiusaaminen
  • Työsuhteen päättämiseen liittyvät epäselvyydet

Miten saan apua Lakikaverilta?

Jos sinulla on työ- tai virkasuhteeseen liittyvä ongelma tai kysymys, voit edetä seuraavin askelin:

  1. Tutki, löytyisikö vastaus Lakikaverin laajasta tietopankista tai osaisiko chatbot vastata.
  2. Soita Lakikaverin puhelinneuvontaan. Siellä OpusLexin juristi vastaa ja auttaa parhaansa mukaan.
  3. Jos puhelinneuvonta ei riitä, juristi selvittää, voidaanko tapaus ottaa Lakikaverin selvityspalvelun piiriin.
  4. Mikäli selvityspalvelun ehdot täyttyvät, juristi vie asiaa eteenpäin tilanteen vaatimalla tavalla, sovintoon pyrkien.
  5. Mikäli sovintoa ei löydy, saattaa tapauksen käsittely jatkua oikeusteitse oikeusturvavakuutuksen kautta.

Linkki kyselyyn