Aloitatko kesä- tai osa-aikatyöt? YTK:n täysjäsenyys tuo sinulle parhaat hyödyt!

Opiskelijajäsen, muistathan liittyä myös YTK Työttömyyskassan jäseneksi, kun aloitat kesä- tai osa-aikatyöt! Kesän aikana tai opintojen ohella tehtävä työ kerryttää niin sanottua työssäoloehtoa ja tuo sinulle turvaa tulevaisuuden uralla.

YTK:n työelämäpalvelut ovat opiskelijajäsenelle maksuttomia, mutta on hyvä muistaa, että opiskelijajäsenyyteen ei kuulu työttömyyskassan jäsenyyttä. YTK Työttömyyskassaan kannattaa liittyä heti, kun aloittaa ensimmäiset työt.  

Valitsemalla YTK:n täysjäsenyyden huolehdit siitä, että saat jatkossakin myös kattavat työelämäpalvelut käyttöösi. Liity tästä!  

Työttömyyskassan jäsenenä voit saada ansiosidonnaista päivärahaa, jos joudut työttömäksi tai sinut lomautetaan. Ansiosidonnainen päiväraha on keskimäärin noin kaksi kertaa suurempi Kelan maksamaan peruspäivärahaan tai työmarkkinatukeen verrattuna.  

Ennakointi on tärkeää, koska työttömyyskassaan ei voi liittyä työttömänä. 

Mikä on ansiosidonnainen päiväraha ja miksi sitä kannattaa miettiä jo nuorena? Muun muassa siitä kerromme täällä

Työttömyyskassan jäsenmaksu on 99 euroa vuonna 2023, mutta kun liityt kesken vuoden, maksat vain loppuvuoden jäljellä olevien päivien osuuden. YTK Työelämä ry:n jäsenmaksu on 24 € vuonna 2023 riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta liityt.  ​​​​​​​


Lue lisää aiheesta:

Linkki kyselyyn