4T Summit

4T Summit keräsi huippuyleisön – Muutos on mahdollisuus, kun itse on kuskin paikalla

Huikeat yli 3 000 osallistujaa ilmoittautui mukaan 4T Summit -onlinetapahtumaan kuulemaan, miten voimme olla oman uramaisemamme maalarina, kun esimerkiksi tekoäly muuttaa tapaamme työskennellä. Miten voimme löytää mahdollisuuksia muutoksen keskellä ja miksi se on niin tärkeää? Tapahtuman tallenne on nyt katsottavissa!

Työelämä on aina ollut muutoksessa, mutta juuri nyt muutos on aiempaa nopeampaa, muistutti 4T Summitissa puhunut tietokirjailija ja tulevaisuuden entusiasti Marjaana Toiminen. Ei siis ihme, että päätä välillä huimaa ja on hankala tietää, mihin suuntaan olisi kannattavaa tai edes mahdollista suunnata.

Marjaana painotti, että muutoksenkin keskellä kannattaa pitää mielessä, että työelämää muuttavat ihmiset ja ihmisten väliset asiat, ei pelkästään teknologia. Myös jatkossa jokaisen meistä on uskallettava ja osattava tehdä päätöksiä ja valintoja.

Esimerkiksi vastuuta uuden oppimisesta ei kannata sysätä yksin työnantajalle. Hänellä ei välttämättä ole ymmärrystä siitä, mitä taitoja alalla kannattaisi seuraavaksi ottaa haltuun, saati että hän tietäisi, mihin nimenomaiseen suuntaan sinä tahdot viedä omaa uraasi ja tulevaisuuttasi.

4TSummitin paneelikeskustelussa Marjaana Toiminen, Esa Riutta ja Reidar Wasenius

Studiossa Marjaana Toiminen, Esa Riutta ja Reidar Wasenius keskustelemassa tulevaisuuden työelämässä tarvittavista taidoista.

Tekoälystäkö assari tai työnjohtaja?

Tekoälyssä ei ole kyse siitä, että joku muu tekisi kaikki työt puolestasi. Tekoäly osaa jotakin ja siksi se voi olla apuvälineenä tai toimia tulevaisuudessa esimerkiksi assistenttinasi.

WebOpettaja Esa Riutta antoi 4T Summitissa vinkkejä siihen, miten yhteistyön tekoälyn kanssa saa sujumaan mahdollisimman mielekkäästi. Esa nosti esille myös kutkuttavan ajatuksen siitä, että tekoäly voi tulevaisuudessa todennäköisesti toimia esihenkilönä tai työnjohtajana ja olla siinä jopa varsin hyvä. Perustelut väitteelle kuulet, kun katsot Esan puheenvuoron.

Aivobic – mitä ja miksi?

4T Summitissa aivovalmentaja Reidar Wasenius tutustutti katsojat aivobiciin, eli aivojen treenaamiseen. Harjoittelu voi auttaa muun muassa keskittymiskyvyn parantamisessa ja rentoutumisessa. Katso treenivinkit tallenteelta ja kokeile itse!

Epämieluisiakin muutoksia tulee, mutta niistä voi selvitä ahdistumatta

6.9.2023 pidetyn 4T Summit –tapahtuman tallenteen voit katsoa Työelämän verkkokoulutuskirjastosta. Tallenteen voit katsoa ilman rekisteröitymistä, mutta muut verkkokoulutukset saat veloituksetta käyttöösi, kun rekisteröidyt käyttäjäksi YTK:n täysjäsenten OMA+- palvelun kautta. Koulutusvalikoimasta löydät esimerkiksi lisää WebOpettaja Esa Riutan digikoulutuksia sekä aivovalmentaja Reidar Waseniuksen työelämäoppeja. Lue lisää jäsenedusta.

Linkki kyselyyn